HAZA HÍR-MIX Mégsem rövidül a rendelési idő a komáromi kórház infektológiai szakrendelőjében

Mégsem rövidül a rendelési idő a komáromi kórház infektológiai szakrendelőjében

415
hirdetés

Az év elején a Komáromi járásban szárnyra kapott a több másutt dolgozó orvos által is megerősített hír: az Agel Slovakia Rt. által működtetett komáromi kórház infektológiai szakrendelőjében ­­­- vélhetően takarékossági okokból – az eddigi öt nap helyett hamarosan csak a hét három munkanapján fogadják majd a pácienseket. Mivel a rendelési idő csökkentése betegekkel teli, esetleg továbbfertőzést is eredményező várótermet és dolgozói túlterheltségét eredményezett volna, utánajártam e híresztelés valóságtartalmának.

(fotó: Nagy-Miskó Ildikó)

Múlt héten ez ügyben telefonon érdeklődtem az érintett rendelő több évtizedes tapasztalattal rendelkező orvosától, Helena Kuchtová doktornőtől, aki annyit mondott, hogy a rebesgetett változásról a következő héten fog tárgyalni Miroslav Jaška kórházigazgatóval. Hozzátette: a háromnapos munkahét nem lenne elegendő a folyamatosan sok betegük ellátására.

Január 24-én déltájt ismét telefonáltam a rendelőbe, ahol az egészségügyi nővér immár a doktornő távollétében, „nem hivatalosan“ annyit közölt, hogy a főnöke a kórházigazgatóval már egyeztetett ez ügyben. Hangsúlyozta: hivatalos információkkal azonban csak a fenntartójuk szolgálhat.

Ezért Eva Peterovától, az Agel Slovakia Rt. sajtóreferensétől írásban kértem pontos tájékoztatást a már megvalósult egyeztetés végeredményéről, illetve az esetleges változásról. Tőle szűkszavú, az indokokra és a megállapodás részleteire ki nem tért, írott válasz érkezett: „A komáromi Agel-kórház infektológiai rendelője ezentúl is változatlan üzemmódban működik, tehát semmi sem módosul“.

Helena Kuchtová doktornő (fotó: Nemocnica Agel Komárno facebook oldala)

Korábban több olvasónk fájlalta, hogy a gyermekgondozási szabadságát töltő endokrinológust már évek óta senki sem helyettesíti a komáromi kórházban, a közeli városok túlzsúfolt endokrinológiai rendelőibe pedig nagyon nehéz bejutni. Ezért a sajtóreferenstől arról is érdeklődtem, hogy e téren mikor várható pozitív irányú változás. „Az endokrinológiai rendelőben dolgozó doktornő még anyasági szabadságon van. Annak befejezése időpontjáról nem dönthet a kórház, hiszen a doktornőnek is joga van a megszabott időtartamú szabadságra. Azzal számolunk, hogy majd annak befejezése után folytatódik a rendelő működése, de pontos időponttal még nem szolgálhatunk“ – felelte.

Végül az olvasók figyelmét felhívjuk arra a tényre, hogy a kórház honlapján további részletek is olvashatók a többségében a Komáromi, Érsekújvári és Dunaszerdahelyi járás gyermek, valamint felnőtt betegeit egyaránt ellátó infektológiai rendelő működéséről. Az U pavilonban található rendelő munkanapokon a 035/ 7909 579-es telefonszámon hívható. Reméljük, hogy a vélt veszély végleg elhárult, s Damoklész kardja a későbbiekben sem sújt le az infektológiára…

Nagy-Miskó Ildikó, dunataj.sk

fotó: facebook

hirdetés
Previous articleAndruskó Imre és Orosz Örs a Nyitra megyei és komáromi aktualitásokról
Next articleFico: A nézetkülönbségek dacára baráti megbeszélés zajlott Smihallal