HAZA BELFÖLD Meghiúsult a szlovák szélsőségesek Bősre tervezett tüntetése a menekültek ellen

Meghiúsult a szlovák szélsőségesek Bősre tervezett tüntetése a menekültek ellen

927
hirdetés

11204019_863584867052759_8273921555768592742_nMeghiúsult a szlovák szélsőségesek kedd estére Bősre tervezett tüntetése, amelyet „Európa iszlamizációja” ellen hirdettek meg. Marián Kotleba besztercebányai megyei elöljáró Mi Szlovákiánk Néppártjának aktivistáit és szimpatizánsait a szlovák rendőrség nem engedte be Bősre – jelentette a TA3 szlovák hírtelevízió.

    A rendőrség szerint a tervezett tüntetés színhelyén tűzoltók gyakorlatoztak, akik ezt jóval korábban jelentették az önkormányzatnak, mint a demonstrációt Kotlebáék. Ugyanakkor a többségében magyarok lakta Bősön este már tüntetett a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom néhány tucatnyi híve, és két tüntetés egy helyen a hatóságok szerint megengedhetetlen. Ezt a tüntetést a közösségi oldalak segítségével hívták össze.
     A Mi Szlovákiánk Néppárt mintegy 200-250 aktivistája és szimpatizánsa délután Nagyszombatban tüntetett a menekültek szlovákiai befogadása ellen. A tüntetésen Renáta Zmajkovicová, a kormányzó Irány-Szociáldemokrácia parlamenti képviselője is megjelent, aki szerint a tüntetők nyitott ajtókon kopogtatnak, mert Robert Fico kormánya elutasította a Brüsszel által javasolt kötelező befogadási kvótákat.
    Kotleba a délutáni tüntetésen személyesen nem vett részt, mert éppen a rendezvény idejére beidézték a rendőrségre kihallgatásra. A besztercebányai elöljáró eleget tett a hatósági felszólításnak. Hívei szerint a rendőrség szándékosan akadályozta meg Kotleba részvételét a délutáni akción.
    A nagyszombati tüntetés után a szlovák szélsőségesek gépkocsikon és motorkerékpárokon Bősre indultak. A település előtt Nyékvárkonynál azonban lezárt útszakasz fogadta őket. Azt a feltételezést, miszerint a rendőrség a tüntetés miatt zárta volna le az utat, a hatóságok nem erősítették meg. Marián Kotlebáék akciójukkal állítólag támogatni akarták a „bátor” helyieket is, akik népszavazáson utasították el a menekülttábor létrehozását településükön.
    A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom aktivistái a településről a menekülttáborhoz vonultak, de rendőri felszólításra fokozatosan szétszéledtek.
    Bősön a kora esti órákban több autóbusznyi rendőr állt készenlétben, hogy szükség esetén fenntartsa a rendet.


MTI

fotó: facebook

hirdetés
Previous articleIllegális bevándorlás – Bezárt a Keleti Pályaudvar, mindenkit kiküldtek – FRISSÍTETT (új: részletek, tüntetés)
Next articleKomáromi sárkányhajósok az olasz EB-n