HAZA KÜLFÖLD Illegális bevándorlás – Bezárt a Keleti Pályaudvar, mindenkit kiküldtek – FRISSÍTETT (új:...

Illegális bevándorlás – Bezárt a Keleti Pályaudvar, mindenkit kiküldtek – FRISSÍTETT (új: részletek, tüntetés)

1058
hirdetés
Budapest, 2015. szeptember 1. Illegális bevándorlók várakoznak Budapesten, a Keleti pályaudvaron 2015. szeptember 1-jén, hogy feljussanak a Németországba induló vonatra. MTI Fotó: Balogh Zoltán
Budapest, 2015. szeptember 1.
Illegális bevándorlók várakoznak Budapesten, a Keleti pályaudvaron 2015. szeptember 1-jén, hogy feljussanak a Németországba induló vonatra.
MTI Fotó: Balogh Zoltán

A budapesti Keleti pályaudvar bizonytalan ideig nem indít és nem fogad vonatokat – közölte a pályaudvari hangosbemondó kedden nem sokkal 9 óra után. A rendőrség 10 órára kiürítette a pályaudvart, a migránsok a Baross téren demonstrálnak és követelik, hogy engedjék őket Németországba.

    A pályaudvar hangosbeszélőjén 9 óra után közölték, hogy bizonytalan ideig a pályaudvar nem fogad és nem indít vonatokat. A rendőrök a főbejáratnál is sorfalat álltak és hangosbemondón, tolmács segítségével tájékoztatták a pályaudvaron és a pályaudvar előtt tartózkodó bevándorlókat.
    A rendőrök nem sokkal 10 óra után kiürítették a pályaudvart, mindenkit kitereltek, azok sem utazhattak el, akiknek érvényes menetjegyük volt – jelentette az MTI tudósítója a helyszínről.
    A migránsok jelenleg a Baross téren vannak, és demonstrációba kezdtek. Azt kiabálják, „Szíria”, valamint „Germany” és „München”, vagyis azt követelik, hogy engedjék őket továbbmenni Németországba. Több százan az érvényes, Németországba szóló vonatjegyüket lobogtatják.

MTI

hirdetés
Previous articleIngyenes koncertek, családi programok, finom borok és babgulyás
Next articleMeghiúsult a szlovák szélsőségesek Bősre tervezett tüntetése a menekültek ellen