HAZA HÍR-MIX Megemlékezések a forradalom tiszteletére

Megemlékezések a forradalom tiszteletére

315
hirdetés

Mindenütt a világon, ahol élnek magyarok megemlékeznek a március 15-iki eseményekről, így a Felvidéken és a Komáromi járásban is. A hétvége a márciusi hősök előtti tiszteletadás jegyében telik, követjük az eseményeket.

Nemesócsa

A Magyar Szövetség helyi szervezetének szervezésében a református temetőben tartottak megemlékezést az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulóján, amelyen Szalay Tibor és Válek Iván mondtak ünnepi beszédet. A Móra Ferenc Alapiskola diákjainak és tanárainak műsora és a Nemesócsa Dalkör fellépése tette ünnepivé a koszorúzást.

Bátorkeszi

Bátorkeszin a helyi kultúrházban emlékeztek meg a március 15-iki ünnepen, amelyre a Magyar Szövetség helyi szervezete hívta meg az emlékezőket. Az 1848/49-es emlékműnél ünnepi műsort adtak a Jázmin éneklőcsoport, a Kováts József Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola, valamint a Magán Szakközépiskola diákjai. Ünnepi beszédet Orosz Örs, megyei képviselő, a Magyar Szövetség alelnöke mondott.

Ógyalla

Ógyallán a Jókai szobornál tartottak megemlékezést az 1848-49-es forradalom és szabadságharc emlékére, amelyen felléptek a Feszty Árpád Alapiskola tanulói és a Csemadok irodalmi és dalosköre. Az ünnepi beszédet Patus János az Építőipari Szakközépiskola tanára mondta.

Bogya

Bogya község önkormányzata a községháza előtti parkban tartotta meg a március 15-iki megemlékezést. Az rendezvényen Orosz Örs, a Magyar Szövetség alelnöke osztotta meg az egybegyűltekkel gondolatait, a magyar forradalomról és szabadságharcról.

Kolozsnéma

Kolozsnémán a helyi kultúrházban emlékeztek meg a 176 évvel ezelőtt történt eseményekről. Az ünnepségen felléptek a helyi iskolások és óvodások. Az emlékezők átvonultak a katolikus temetőbe, ahol Losonczy Ödön sírját koszorúzták meg.

Ekel

Kolek Zsolt történész, újságíró mondott ünnepi beszédet Ekelen, az emlékműnél, a kultúrházban a Hetényi János Alapiskola és Óvoda tanulóinak ünnepi műsorát nézhették meg az érdeklődők.

Szilas

Szilason a helyi önkormányzat szervezésében emlékeztek meg a március 15-iki eseményekről, március 14-én, a Barátság Parkban, az 1948/49-es emlékműnél.

Csallóközaranyos

Csallóközaranyoson a helyi önkormányzat és a Kóczán Mór Alapiskola és Óvoda szervezésében tartottak megemlékezést a parkban lévő kopjafánál.

Dunamocs

Dunamocson az önkormányzat és a Csemadok szervezésében a református temetőben emlékeztek meg az 1848-49-es forradalom és szabadságharc hőseiről, az ünnepi beszédet Banai Tóth Pál polgármester tartotta, felléptek a helyi óvoda és iskola diákjai.

Vadkerti Neszméri Csilla

hirdetés
Previous articleMegemlékezések március idusán
Next articleEgy hétig tart a járási trófeaszemle a komáromi Danubius Szállóban és Multifunkcionális Központban