HAZA SJG Megemlékezés az Aranycsapat minden képzeletet felülmúló győzelméről

Megemlékezés az Aranycsapat minden képzeletet felülmúló győzelméről

282
hirdetés

2023. november 27-én a Selye János Gimnázium dísztermében került sor az Aranycsapat fergeteges londoni diadaláról való méltó megemlékezésre,Elek József történelem- és Gyurenka István testnevelésszakos, focista és fociedzőtanáraink előadásában.

Hallhattuk tőlük, hogy az 1863.október 26-án megalapított labdarúgó-szövetség, melyről eleinte senki sem tudott, miként nőtte ki magát világszerte ismert, legyőzhetetlennek tartott Aranycsapattá, és Puskás neve miként maradt fenn külföldön is a köztudatban. Egyet kell velük értenünk, hogy minden magyar embernek hallania kell az Aranycsapat babérokat arató pályafutásáról, hisz az Aranycsapat focistái nem csak kiváló, jól képzett élsportolók, hanem példaértékű nagy személyiségek is. Az előadás fő témája, a londoni mérkőzésen aratott hatalmas győzelem nemcsak Anglia legyőzését jelentette, ami mindenképp lenyűgöző teljesítményre utal, hiszen Anglia 90 éven keresztül sosem kapott ki odáig hazai terepen, hanem a játékrendszer alakulásában is nagy szerepet játszott. Sokan úgy tartják, a meccset azon a ponton nyerték meg, mikor Sebes Gusztáv a középcsatárt visszahúzta a védővonalból, így sikerült teljesen összezavarniuk az angolokat. A londoniak azonban a visszavágót is elvesztették.

Végül számos információval és érdekességgel gazdagodva megnézhettük a lélegzetelállító mérkőzést, mely még a képernyőn keresztül is olyannyira hatalmába kerített minket, diákokat, hogy önkéntelenül is üdvrivalgásban és éljenzésben törtünk ki, az elképesztő teljesítményt látva.

Csehy Flóra

hirdetés
Previous articleJézus gyermekkorát bemutató művekkel telt meg az idei BÁRKA
Next articleA magas infláció ellenére a munkavállalók 40%-a nem kapott idén béremelést