HAZA SPORT Már a hatodik győzelmüket könyvelhetik el a komáromi kosarasok

Már a hatodik győzelmüket könyvelhetik el a komáromi kosarasok

603
hirdetés

BC KOMÁRNO – BKM LUČENEC 80:73 (14:17, 18:28, 32:17, 16:11)
Nézőszám: 380

Komáromi pontszerzők: Ebo 34, Walker 12, Markovič 11, Gilbreath 10, Páleník 6, Volárik 3,Mohamed 2, Danielič, Foltín, Halász és Léránt 0.
Losonci pontszerzők: Kneževič 27, Givance 20, Sherfield 8, Sapiega 6, Zorvan 5, Jones 4, Siládi 3, Rakai és Skubeň 0.

Öt győzelemmel a hátuk mögött vághattak neki a komáromiak a losonciak elleni mérkőzésnek. A vendégek kezdése bizonyult jobbnak, az „ördögök“ még mintha a nyitrai mérkőzés okozta görcs hatása alatt lettek volna. Az első játékrészt a vendégek nyerték 14:17 arányban. A második negyedben is a losonciak uralták az eseményeket, a komáromiakat szinte levegőhöz sem juttatták, s a félidei szünetre 32:45 állás mellett vonultak le a pályáról. A szünetről azonban mintha egy másik csapat érkezett volna vissza, a komáromiaknak kemény küzdelemben 32:17-re sikerült megfordítaniuk a mérkőzés állását. Az utolsó játékrészben a vendégek még próbálkoztak, de az végső pillanatokban joggal hangzott fel a SZÉP VOLT FIÚK a komáromi csapat címére, mely a losonciak ellen aratott 80:73 arányú győzelmével immár a hatodik győzelmét aratta.
A komáromi kosarasok legközelebbi mérkőzésére egy szombaton, november 18-én kerül sor az iglóiak otthonában, a következő hazai mérkőzésük pedig december 2-án Privigye csapata ellen lesz.

KOMÁROM
Ja ́Qualyn Gilbreath:
Jó mérkőzés volt, örülök a győzelemnek. A félidő után összekaptuk magunkat, igazi csapatként játszottunk.

Miljan Čurovič edző:
Nagyon igényes mérkőzés volt számunkra, a losonciak az előző győzelemtől ösztönözve érkeztek egy új edzővel, aki képes energiát közvetíteni feléjük. Mi valahogy lassúak voltunk az első félidőben, de a másodikban sikerült összeszednünk magunkat, jó teljesítményt nyújtottunk és tanultunk az első félidőben elkövetett hibákból. Örülök, hogy végül sikerült győznünk, s végső soron ez a legfontosabb. Nem utolsósorban köszönöm a szurkolóknak, hogy a mérkőzés alatt végig kitartóan támogattak bennünket.

LOSONC
Shamar Givance:
Úgy vélem, hogy az első félidőben remek játékot produkáltunk, igazi csapatként viselkedtünk. A második félidőben egyes lövéseink, helyzeteink nem sikerültek, ennek ellenére büszke vagyok a társaimra, s remélem, hogy a következő mérkőzésen sikeresebbek leszünk.

Jordi Gúardia edző:
Nagyon büszke vagyok a fiúkra, valóban sokat dolgoztak, tartották magukat a játéktervhez az egész mérkőzés alatt. Remek első félidőt produkáltunk, a másodikban azonban a komáromiak jobban védekeztek. El kell azonban mondanom, hogy a bírók egyes döntéseivel nem tudok teljesen egyetérteni, úgy vélem, ezek némelyikével befolyásolták a második félidő lefolyását. Nem tartozom azok közé, akik megkérdőjelezik a bírók munkáját, ma azonban véleményem szerint ellentmondásos döntések születtek. Természetesen a komáromiak remekül játszottak, nekünk pedig volt egy gyatra hárompontos dobásunk, de nagyon büszke vagyok a fiaimra, folytatjuk a munkát és megnyerhetjük a következő mérkőzést.

Mgr. Mikuláš Keszan, (N.Zs.)

Fotó: Konczer András

hirdetés
Previous articleÖtvenedszer nyílt meg az izsai népviseletet bemutató fotókiállítás
Next articleBoldog 30. szülinapot, GIMISZ Diákszínpad!