HAZA KULTÚRA Luca napja: párválasztási döntések kavalkádja TAMBURILDA új dalában

Luca napja: párválasztási döntések kavalkádja TAMBURILDA új dalában

702
hirdetés

A néphiedelem szerint december 13-tól 13 különféle fából Luca-széket kell készíteni azért, hogy aztán szentestén, az éjféli misén arra ráállva megláthassuk a boszorkányokat. A lányok pedig 12 gombócba rejtsenek férfineveket, s bízzák a sorsra férjük kiválasztását! Ez alkalomból a Komáromból származó, Budapesten élő, s most boszijelmezbe bújó TAMBURILDA Luca napja című új dalában és animációs szövegvideójában játszi könnyedséggel írja le a párkapcsolatok kihívásait és szépségeit.


„Itt az idő, eldönti most Luca lapja…”
Fotó: Gonda Nikolett

„Azért írom e dalt most, hogy mindenki hallja:/ Gyors ütemben közeledik Luca napja!/ Itt az idő, eldönti most Luca lapja,/ Hogy a lány a kezét jövő évben kinek adja./ Kinek adjam én a kezem és a szívem?/ Hisz’ több van, kitől majd’ megáll a szívverésem…“ – hallható a szerző szándéka és vívódása fülbemászó dala elején.

A tőle a korábbi szerzeményeiben is megszokott őszinteséggel és szókimondással tárja a hallgatók elé a sok huszonéves lányban megfogalmazódó gondolatokat és a lelkükben kavargó érzéseket. Nem titkolva: nehéz meghozniuk a sorsfordító döntést, kiválasztani életük párját akkor, ha valamennyi hódítóban igyekeznek megtalálni valami jót, figyelemre méltót, vonzót.

Nos, a belső vívódások alól TAMBURILDA sem kivétel, s miközben a hozzá más-más módon közeledő srácokról elmélkedik, az érzelmek és a párválasztási döntések sűrűjében találja magát. Dalát hallgatva egy felemelő utazáson vehetünk részt a szív vezérelte érzelmek világában, ahol a szerelem és a jó, illetve rossz döntések folyamatos kavalkádja dominál. Ahogy a dalszöveg izgalmasan kanyarodik a befejezés felé, s vele együtt várjuk Luca döntését, ami az új évben talán az igaz szerelmet és boldogságot hozza meg (sokak) számára.

A már idézett, lendületes ritmusú refrén ismétlésével a döntés súlyát hangsúlyozza, s a hajadonok időszerű rituáléját is megemlíti: a választást a sorsra bízzák azzal, hogy 12 gombócban rejtik el az esélyes férfiak nevét. Amikor már úgy sejti, hogy Márk lesz a végzete, megszólal a figyelmeztető boszis vagy belső (?) hang: „Állj csak, kislány, hisz’ ez már nem is tizenkettő!/ Ennyire nem tudsz dönteni? Na, ez már megdöbbentő!/ Fura pici szívednek mi sem elegendő,/ Úgy látom, neked nem hoz férjet az új esztendő!”.

A legújabb szerzeményén kívül a jövő évi terveiről is kérdeztük az ifjú, feltörekvő tehetséget, aki az olvasóinknak elárulta: „A 2024-ben nyilvánosságra kerülő dalaim témaválasztásban, stílusban és hangszerelésben is elég sokszínűek lesznek. Majd olyan komolyabb témákat is boncolgatok, mint a szülő-gyermek viszony, az egykeség, apám halála és az iskolai kiközösítés terhe, de lesznek viccesebb, lazább dalaim is. Komoly, többszereplős videó-klip készül a témaválasztás tekintetében egyik legegyedibb dalomhoz, amely majd arról szól, miképp befolyásolja az életemet, hogy a nagyon tüzes és örökmozgó Kos jegy szülöttje vagyok…“.

Hozzáfűzte: többnyire magyar, de időnként más népek latin, balkán és country felé hajló zenéjével is szeretné színesíteni az alternatív rap stílust.

„Állandó segítőm a világzene egyik nemzetközileg elismert alakja, Barvich Iván, aki különböző népek hangszereivel színesíti a dalaimat. A produceri munkát Edvárd Máté végzi, aki zenei producerként egyre ismertebb a magyar könnyűzenei életben, s már külföldi megkeresései is vannak. Nagyon sokat köszönhetek a szájharmonikás virtuóznak, Ferenczi Györgynek és a Rackajamnek is, ugyanis az idei  táboraikban nagyon sokat tanulhattam tőlük. Végül annak reményében kívánok békés, meghitt ünnepeket mindenkinek, hogy egyre jobban megkedvelik az egyéni stílusomat és a most megjelent új dalomat is!“ – nyilatkozta végül a Ma7-nek.

A Luca napja című dal alkotói:
Szöveg, alapötletek, tambura, rap, ének – TAMBURILDA
Báránycsengő, kolomp, furulya – Barvich Iván
Zene, hangszerelés – TAMBURILDA, Edvárd Máté, Barvich Iván
Alap, keverés és animációs szövegvideó – Edvárd Máté / Nektah Music
Fotók – Gonda Nikolett
Elérhetőségek: Facebook, YouTube, Spotify: TAMBURILDA,
TikTok, insta: @tamburildamusic.
Nagy-Miskó Ildikó, muzsa.sk

hirdetés