HAZA SZÍNES - ÉRDEKES Megdöbbentő dolgokat is postáznak az emberek karácsony előtt

Megdöbbentő dolgokat is postáznak az emberek karácsony előtt

375
hirdetés

Karácsony előtt naponta 100-150 ezer csomagot osztályoz a Szlovák Posta automatizált csomagszortírozó berendezésekkel, de 40-45 ezret továbbra is kézzel kell szétválogatniuk az alkalmazottaknak, és időnként egészen kivételes dolgokra akadnak. Emellett naponta több százezer levélküldeményt is fel kell dolgozni az ünnepek előtt – közölte hétfőn Iveta Dorčáková, a posta szóvivője.

Kép: illusztráció, pixabay.com

A küldeményeket négy nagy központban, Pozsonyban, Zólyomban, Kassán és Zsolnán válogatják szét, az ötödik, kisebb elosztó Nyitrán van. A küldemények mintegy felével kell a fővárosban megbirkózni.
Elsősorban a szokatlan formájú és nagy méretű csomagokat kell kézzel válogatni, az emberek postára adnak például gumiabroncsokat és dísztárcsákat, elektronikai berendezéseket, kerti szerszámokat, kerékpárt, de akár négykerekű járgányt, betonkeverőt és talicskát is.
„Igazi különlegesség volt egy üveggömbökkel díszített karácsonyfa kézbesítése, vagy az elpusztult, már bűzlő kis madártetemek, amelyeket kígyóeledelként adtak fel, de a címzett nem vette át őket időben” – sorolta Dorčáková.
A napi 600-700 ezer levél közül kézzel válogatják az elsőbbségi leveleket is, továbbá azokat, amelyek nem alkalmasak az automatikus szortírozásra. A levélküldemények súlya ugyanis maximum két kilogramm lehet, és elképesztő dolgokat is találni köztük. „Postáztak már levélküldeményként teniszütőt, különféle italokat üvegben, de élőlényeket, például méheket, csótányokat, piócákat és földigilisztákat is” – tette hozzá a posta szóvivője.

TASR

hirdetés
Previous articleA szeretet ünnepének csodáiról a Boráros művészházaspárral
Next articleLuca napja: párválasztási döntések kavalkádja TAMBURILDA új dalában