HAZA BELFÖLD Lipšic: Még Fehéroroszország is igazságosabb Szlovákiánál

Lipšic: Még Fehéroroszország is igazságosabb Szlovákiánál

854
hirdetés

42534 Daniel Lipšic, a Nova elnöke a parlamentben olyan törvényjavaslatot terjszt elő, mely szerint egy köztisztviselő legfeljebb egy éves fizetésének megfelelő kártérítést kaphasson.
Lipšic pártja ezt azért is javasolja, mert a másodfokú bíróság 150 ezer eurós kártérítést ítélt Štefan Harabin főügyésznek amiatt, hogy a főügyészség öt évvel ezelőtt az alvilággal való kapcsolattartással vádolta őt, többek között Baki Sadiki „drogbáróval”. A kártérítést a főügyészség fizeti, tehát az állami költségvetésből ered. Harabin kilátásba helyezte, ha azok, akik alvilági összeköttetéssel vádolják őt, nem kérnek tőle bocsánatot, akkor az ügynek még lehet további jogi folytatása. Harabin szerint a 150 ezer euró nem sok, hiszen ellenségei vannak, nagy traumákkal szembesül.
Lipšic arra is emlékeztetett, hogy Robert Fico miniszterelnök a médiáktól már mintegy 236 ezer eurót bírságolt ki kártérítésként. „Milyen országban élünk” – tette fel a kérdést Lipšic, aki a januári plénum ülésén kívánja javaslatával megváltoztatni a polgári törvénykönyv erre vonatkozó fejezetét. Lipšic figyelmeztetett arra, hogy a médiák által Strasbourgba vitt ügyeket Szlovákia azonban rendre elveszíti. Úgy véli, a szlovákiai igazságszolgáltatás jelenleg rosszabb, mint Fehéroroszországban. „Bírósági maffia működik nálunk, mely önkényesen hoz döntéseket, és így olyan igazságtalan országba taszít bennünket, melyben az egyszerű emberek a bíróságokon nem tudnak érvényt szerezni az igazságuknak, ám a magas tisztségekben lévő emberek bármikor” – mondta Lipšic, a volt kormány egykori belügyminisztere.

tasr, Felvidék.ma

hirdetés
Previous articleBesenyő Pista bá újra a képernyőn!
Next article8 nő a Jókai színházban