HAZA vélemény Kórházak, kamionok… de hol van az autópálya?

Kórházak, kamionok… de hol van az autópálya?

764
hirdetés

41954 Nagy József, a Most-Híd Nagyszombat megyei elnökjelöltje „stílusosan nagy” célokat fogalmazott meg, melyeket többek között az óriásplakátokon próbál közvetíteni a potenciális választópolgárok irányába.
Főbb céljai: talpra állítani a kórházakat, kizárni a falukból az áthaladó kamionokat, újraindítani a hiányzó buszjáratokat, aktív regionális politikát kezdeni, leállítani a megye eladósodását… Mi tagadás, gond lenne kivetnivalót találni bennük, esetleg csak a kamionosok orrolnak meg rá. De csak egy kicsit, mert ők is tudják, hogy az ígéretek a megnyert választásra vonatkoznak, Nagy József esélye megyefőnökké válni pedig körülbelül akkora, mint a magyar válogatottnak jövőre megnyernie a futball-világbajnokságot. Ez persze nem Nagy József bűne, hanem a szlovákiai magyarellenes megyerendszeré. Amit persze Nagy József is jól ismer, így bátran ígérhet bármit, akár a munkanélküliség teljes felszámolását is felvállalhatná.
Mindezt ismerve is helyes, sőt, kötelező elvárás, hogy felvidéki (bocsánat: dél-szlovákiai) magyarok is rész vegyenek a megyeelnöki megmérettetésen. Közösségünk szempontjából is, hiszen láttathatjuk magunkat, hogy vagyunk, létezünk, cselekszünk, a második körbe kerülve (amire a korábbi megyeválasztásokon MKP-s jelöltek esetében már volt példa) akár ígéretes tárgyalási pozícióhoz is juthat a sikeres jelöltet indító párt. Egyéni szempontból is hasznos lehet, ugyanis a politikai tőkekovácsolás később (például az önkormányzati választásokon) is kamatozhat. Nagy József is bizonyára jól tudja, hogy miért szállt a „nagyszombati ringbe” Berényi József (MKP, OKS), Tibor Mikuš (Smer, SNS, KSS), Jozef Ravasz (SRU), Andrej Richnák (Új Parlament) és Ivan Uhliarik (KDH, SDKÚ) mellett.
Nagy József azt az utat járja, amit már 2010-ben megkezdett. Akkor – a paralmenti választások kampányában – a Csallóköznek autópályát, a mezőgazdaság egyenrangú támogatását és tisztességes nyugdíjakat ígért. Minderre az esély meg is volt, hiszen kormányoztak. És itt jön Columbo feleségének megidézése: látta ezeket valaki?

Oriskó Norbert, Felvidék.ma

Néhány 2010-es óriásplakát:
41954b

hirdetés
Previous articleCsökken a hazai élelmiszerek aránya a szlovák üzletekben
Next articleRECEPTEK: Szilvalekváros gombóc