HAZA vélemény OĽANO: Ha Ukrajna veszít, Szlovákia is veszít

OĽANO: Ha Ukrajna veszít, Szlovákia is veszít

1217
hirdetés

Ha Ukrajna veszít, Szlovákia is veszít. Ártatlan emberek tízezrei haltak már meg a szabadságunkért, legyünk hálásak nekik, és ne áruljuk el őket – mondta az ukrajnai orosz invázió első évfordulóján Igor Matovič, az OĽANO elnöke, parlamenti képviselő. Michal Šipoš, az OĽANO parlamenti frakciójának elnöke úgy véli, Szlovákia a történelem jó oldalán áll. Kiemelte, hogy a szlovák állampolgárok segítséget nyújtanak a háború borzalmai elől menekülő embereknek.

Illusztráció, Pixabay

„Azok, akik arról győzködték önöket, hogy a vakcinában csip van, hogy az USA-val kötött védelmi megállapodás azt jelenti, hogy amerikai katonai bázisok lesznek itt, hogy Oroszország soha nem fogja megtámadni Ukrajnát, ma azt igyekeznek elhitetni, hogy csak akkor lesz béke, ha hagyjuk, hogy Oroszország elfoglalja Ukrajnát. Ezzel szemben a béke elérésének valódi módja az, ha az utolsó megszállót is arra kényszerítjük, hogy elhagyja Ukrajna területét” – mondta Šipoš.
A párt leszögezte, ha a demokratikus világ nem segíti egy éven keresztül Ukrajnát abban, hogy megvédje magát az orosz agresszorral szemben, akkor ma már Szlovákia határainál lennének az oroszok, és mi is félelemben élnénk, attól tartva, mikor akarja majd Oroszország ellopni a mi országunkat is.
Grendel Gábor, a parlament alelnöke embertelen barbárságnak nevezte az ukrajnai háborút, amely életeket veszélyeztet, pusztít, és elveszi az ukránok egy jobb jövőbe vetett hitét. „Ma egy éve, hogy Putyin hadserege megtámadta a szomszédját. Ezért nem lehet a mi szomszédunk” – tette hozzá.

TASR

hirdetés
Previous articleAz év elején a Smer-SD nyerte volna a választást a Hlas-SD és a Sme rodina előtt
Next articleUkrajnai háború – Zelenszkij csúcstalálkozót szeretne béketerve támogatói körének növelése érdekében