HAZA HÍR-MIX Komáromi Egyetemi Napok

Komáromi Egyetemi Napok

900
hirdetés

2021. április 19-23-aközött, immár tizenhatodik alkalommal rendezi meg a Komáromi Egyetemi Napok elnevezésű rendezvénysorozatát a Selye János Egyetem és a Selye János Egyetem Hallgatói Önkormányzata. A program tizenkilencedikén reggel fél tizenegykor veszi kezdetét online felületen,és egészen péntek estig tart.

A rendezvénysorozat hétfőn fél tizenegykor indul a Megnyitóval, melynek keretén belül a Selye János Egyetem rektora, Dr. habil. PaedDr. György Juhász, PhD. és a Selye János Egyetem Hallgatói Önkormányzatának elnöke, Páldi Ádám köszönti a résztvevőket, majd tizenegy órától Mi folyik a színfalak mögött? címűbeszélgetés következikBorbély Alexandrával és Nagy Ervinnel. Délután kettőtől Durica Katival beszélgetünk a megjelent könyveiről. Tizenhat órától Szalma Nikolett tart előadástÖnmegvalósítás fiatalon – Vidu receptje szerint címmel. A hétfő estét egy játékkal, a Skribbllel zárjuk.

A keddi napon reggel kilenc órától Garai-Fodor Mónika ad elő Trendek, tendenciák a marketingkommunikációban: kihívások, megoldások a fogyasztói hatalomátvétel idején témában. Tizenegy órától a Nemzetközi mobilitási lehetőségekről a Selye János Egyetemenhallhatunk többet Kinczer Adrienntől és Bothová Fannytól. Tizenhárom órától Varga János beszél nekünk  Az Európai Parlementről, és ami mögötte van. Délután fél négytől a The Path SM tart előadást aJátékos menedzserek életéről.  A Komáromi Egyetemi Napok keddi napja a Művészetek Éjszakájával zárultizenkilenc órai kezdettel, ahol az egyetemisták bemutatják műveiket.

Hétfő és a kedd a közélet, a szerda pedig a tudományosság jegyében telik majd. A szerdai napon reggel nyolc órátólkerül sor a Tudományos Diákköri Konferencia egyetemi fordulójára. Délután öt órától Strédl Terézia előadását hallhatjuk, ami a Mi vagyunk a Z generáció – mi kell a boldogsághoz? címet viseli. A szerdai nap zárasaként az Among Us játékban vehetünk részt.

A csütörtöki napot reggel kilenc órakoregy Kerek”asztal” beszélgetés nyitja meg A szakmai gyakorlat és munkaadói témával. Tizenegy órakor a Karrier-tanácsadása Selye János Egyetemen előadás résztvevői lehetünk. Délben Virtuális Állásbörze – az álláskeresés legmodernebb és legegyedibb módjai előadásra kerül sor. Tizenhárom órától a Nagyvállalat és az ajánlat (cég és munkahelyi pozíciók bemutatása és karrierépítési lehetőségek) előadáson vehetünk részt. Délután három órakor Hodossy Katalin ad elő, Kertből a tányérra cím alatt, bemutatja nekünk milyen érteleket ehetünk nyers vegánként, pénztárca kímélően . Fél öttől Szépe Csilla tart Online tornát mindenkinek. A napot pedig egy esti Kahoot! kvízzel zárjuk, ami tizenkilenc órától egészen éjfélig tölthető ki.

A pénteki nap a lezárása a Komáromi Egyetemi Napoknak. Reggel kilenc órátólBeszélgetés a jövőért – Komáromi magyar oktatás című előadás résztvevői lehetünk, ahol Keszegh Béla Észak-Komárom polgármestere, Dr. habil. PaedDr. György Juhász, PhD. egyetemünk rektora és további felvidéki magyar intézmények vezetői közreműködnek egy kerekasztal beszélgetés keretein belül. Fél tizenkettőtől Toth Victor beszél Más szemszögből az egészségrőlcímmel. Délután fél négytől Pék Pál ad elő Körforgásos gazdaság, fenntartható régiók és zero waste életmódról. Tizenhét órától a Beneath My Skin – út a Dal 2021-be előadás résztvevői lehetünk. A XVI. Komáromi Egyetemi Napokat tizenkilenc órai kezdettel egy Podcast résszel zárjuk le.

Az egyes előadásokhoz tartozó aktuális linkek a Selye János Egyetem Hallgatói Önkormányzat Facebook oldalán kerülnek megosztásra (https://www.facebook.com/sjehok). A Selye János Egyetem vezetősége, és Hallgatói Önkormányzata sok szeretettel vár minden kedves érdeklődőt eme rendhagyó formában megrendezésre kerülő rendezvény sorozatra, ami már évek óta részét képzi mind az intézmény, mind a város életének, hagyományainak.

 

 

hirdetés
Previous articleKeszegh Béla levéllel fordult az országos tiszti főorvoshoz
Next articleAz online világban segít eligazodni a közmédia új műsora