HAZA HÍR-MIX Kettő a tábor

Kettő a tábor

961
hirdetés

39560_200_200Bármelyik vadászpilóta megirigyelhetné azokat a villámgyors reflexeket, amelyekkel itt a Felvidéken egyesek rendelkeznek: a galambot jóformán még el sem engedték, de néhányak máris az orrukat húzogatják.
A „Felvidéki Tusványosként” emlegetett, egyelőre szervezés alatt álló nyári táborról van szó, ami egyesekben Pavlov ebeit megszégyenítő nyálelválasztást indított el. Ismét csak rámutatva arra, hogy igenis létezik a felvidéki kórság, hogy még a legártatlanabb, legjobb szándékkal útjára indított kezdeményezések is alkalmasak arra, hogy miattuk kitoljuk egymás szemét és a sebhelyeket utána sóval hintsük be.

Mert alig jelentette be Gubík László, az „I. Martosi Szabadegyetem” név alatt futó rendezvény időpontját és várható programját, az erre szolgáló internetes (közösségi) oldalakon máris megindult a sárdobálás.  A legsúlyosabb vád a szabadegyetem szervezőivel szemben az, hogy a rendezvényt úgymond „rászervezték” Gombaszögre, vagyis a több éves múltra visszatekintő diáktáborra. Amiből aztán természetesen további következtetések adódnak:
1. A Via Nova ezt direkt csinálta, hogy beleköpjön a gombalevesbe.
2. Természetesen a pénzről szól az egész, miután az interneten kószáló pletykák szerint a Bethlen Gábor Alap a martosi buli javára máris megcsapolta a Gombaszögre fordított keretet.
3. Az előző pontból (is) logikusan következik az is, hogy a martosi rendezvény nem más, mint a jövőre esedékes magyarországi parlamenti választások előrehozott felvidéki kampányrendezvénye.
4. A két tábor közötti választás egyben a „ki a magyar” kérdésre is választ ad.

A felsorolás természetesen nem taxatív. Mindenesetre nehéz felfognom, mi kell ahhoz, hogy valaki ebben is a negatívumot, az aljas összeesküvést keresse.
De ami ennél is bosszantóbb: egyszerűen hülyének nézik a tisztelt nagyérdeműt, amelyről ezzel a „rászervezés-váddal” azt feltételezik, hogy képtelen egy olyan egyszerű döntést meghozni, hogy tetszése szerint melyik rendezvényen vegyen részt. Mi abban a megosztás, ha bővül a kínálat, ha igazán van miből választani? Mi abban az ördögtől való, ha ezúttal olyanok is megtalálják a maguknak való nyári programot, akiket egy diáktábor nem vonz? Persze nyilván vannak, akik mindkettőben szeretnének részt venni, de ez egy ilyen dolog, a mindenütt jelenvalóság csak az istenek jussa, nekünk viszont megadatott a szabad akarat és a választás szabadsága. Én ennek személy szerint csak örülni tudok és élek is vele.

Szűcs Dániel, Felvidék.ma

hirdetés
Previous articleCsak a lakosság fele tartaná meg az eurót
Next articleFeledhetetlen élmények a Benelux államokból