HAZA BELFÖLD Csak a lakosság fele tartaná meg az eurót

Csak a lakosság fele tartaná meg az eurót

795
hirdetés

koronaCsak a szlovákiai lakosság fele ragaszkodik ahhoz, hogy az országban továbbra is az euró maradjon a fizetőeszköz – közölte a NMS Market Research piackutató felmérésére hivatkozva a Sita szlovák hírügynökség hétfőn.

    A márciusi felmérésben résztvevő szlovákiai lakosok 32 százaléka viszont jobban örülne, ha az ország visszatérne régi nemzeti valutájához, a koronához. A válaszadók tíz százaléka számára mindkét lehetőség megfelelő, vagyis mindegy, hogy a jövőben euróval vagy koronával fognak-e fizetni. Hasonló volt azok aránya is, akik nem tudtak választ adni.
    A felmérés adatai szerint a korona visszatérésének ötletével szimpatizálók aránya a legfiatalabb korosztály esetében a legmagasabb: a 18 és 25 év közöttiek 48 százaléka válaszolt így. A korona ismételt bevezetése iránti hajlandóság a megkérdezettek korának emelkedésével folyamatos csökkenést mutatott.
    Az euró szlovákiai bevezetését megelőző felmérésekben, 2008 végén az ország lakosságának mintegy 60 százaléka örült az eurónak és értékelte pozitív lépésnek bevezetését.

MTI

hirdetés
Previous articleSme: alkoholelvonó kúrára kerülhet Slota
Next articleKettő a tábor