HAZA BELFÖLD Két hónap szünet után folytatódik a Kuciak-ügy tárgyalása

Két hónap szünet után folytatódik a Kuciak-ügy tárgyalása

434
hirdetés

ét hónap szünet után folytatódik a tárgyalás a bazini (Pezinok) Speciális Büntetőbíróságon (ŠTS) Ján Kuciak újságíró és menyasszonya, Martina Kušnírová meggyilkolása, valamint az ügyészek meggyilkolásának előkészítése ügyében. A tárgyalóteremben jelen van Jozef Dučák tanú és Alena Zs. vádlott volt élettársa, Marián Markovič. Beidézték Peter Tóthot, a Szlovák Információs Szolgálat volt munkatársát is, de ő korábban jelezte, hogy nem lesz jelen.


Az újságíró és menyasszonya meggyilkolásának ügyében Marian K. és Alena Zs. bűnösségéről dönt a bíróság. A Speciális Büntetőbíróság eredetileg felmentette őket a vádak alól, de a Legfelsőbb Bíróság (NS) tavaly májusban visszaadta az ügyet az elsőfokú bíróságnak. Három döntés jogerőre emelkedett. Miroslav M. és SZ. Tamás 25 év, A. Zoltán 15 év letöltendő börtönbüntetést kapott.
Maroš Žilinka jelenlegi főügyész, Daniel Lipšic jelenlegi különleges ügyész és Peter Šufliarský volt főügyészhelyettes meggyilkolásának előkészülete miatt négy személy – Marian K., Alena Zs., Dušan K. és Darko D. ellen emeltek vádat. Sz. Tamás ügyét külön eljárás keretében tárgyalták. A vád szerint Žilinka és Lipšic meggyilkolására 2017 őszén adott megbízást Marian K. Alena Zs.-nek.
Alena Zs. vádlott nincs jelen a tárgyaláson, kérte, hogy a bíróság a távollétében folytassa le a tárgyalást.

TASR

hirdetés
Previous articleGidró Bonifác matematika-fizika nap a Selye János Gimnáziumban
Next articleČaputová: Az egész világ tisztelgett Londonban a királynő emléke előtt