HAZA HÍR-MIX Čaputová: Az egész világ tisztelgett Londonban a királynő emléke előtt

Čaputová: Az egész világ tisztelgett Londonban a királynő emléke előtt

664
hirdetés

Szinte az egész világ összegyűlt Londonban a királynő iránti tisztelet és megbecsülés megnyilvánulásaképpen. Talán még soha nem volt ekkora szükség tiszteletre és megbecsülésre a világon, mint a mostani időkben – jelentette ki II. Erzsébet királynő temetését követően Zuzana Čaputová államfő – tájékoztatott a TASR hírügynökség.

FOTO: TASR/AP

„Megtiszteltetés számomra, hogy egész Szlovákia nevében búcsút vehettem az elhunyt uralkodótól, aki örökre beírta magát az Egyesült Királyság, Európa, de az egész világ történelmébe is” – írta közösségi oldalán Čaputová. Azt is hozzátette, az, ahogyan a britek búcsút vettek II. Erzsébettől, „hűen tükrözi, hogyan éreztek az Egyesült Királyság és az egész Brit Nemzetközösség polgárai a királynőjük iránt”.
Zuzana Čaputová vasárnap este a világ számos vezetőjével részt vett a III. Károly által adott fogadáson, és Szlovákia valamennyi állampolgára nevében személyesen fejezte ki részvétét az új brit királynak.
Az államfő hétfőn Londonból New Yorkba repül, kedden beszédet mond az ENSZ 76. közgyűlésén.
New Yorkban részt vesz Joe Biden amerikai elnök és a first lady, Jill Biden ünnepi fogadásán, találkozik António Guterres ENSZ-főtitkárral és több kétoldalú megbeszélést folytat aktuális kérdésekről, elsősorban az energetikai válságról.

TASR

hirdetés
Previous articleKét hónap szünet után folytatódik a Kuciak-ügy tárgyalása
Next articleBauer Ildikó: Minden komáromi polgármestere szeretnék lenni