HAZA BELFÖLD Focus: Vezet a Smer, a Sieť a második bejutó párt

Focus: Vezet a Smer, a Sieť a második bejutó párt

862
hirdetés

50088A Focus ügynökség szerint 34 százalékos eredménnyel nyerné a Smer-SD a parlamenti választást, ami 73 képviselői helyet jelentene a baloldali párt számára. Másodikként a Sieť kerülne be a parlamentbe, a megkérdezettek szavazatainak 12,5 százalékával, ami 26 képviselői szék elfoglalására lenne elég Procházka pártjának. A felmérés szerint a harmadik legtöbb szavazatot a KDH gyűjtené be, mégpedig a szavazatok 8,8%-át, ami 19 képviselői helyet hozna a kereszténydemokrata mozgalomnak.
Az OĽaNO 7,8 százalékot szerezne a felmérés szerint (17 képviselő), és bejutna a parlamentbe a Most-Híd is a megkérdezettek 7%-ának a szavazataival (15 képviselő). Az MKP-t és az SNS-t a parlamenti küszöb alá mérte a Focus (mindkettőnek 4,6%-os támogatottságot mért), az SaS 4,3%-ot, az SDKÚ-DS pedig 4,2 százalékot szerezne. A többi párt a felmérés szerint nem érte el a 3 százalékot.
A Focus november 4-e és 12-e közt készítette a felmérést 1064 megkérdezett részvételével, személyes beszélgetés alapján. A megkérdezettek 18,1 százaléka mondta azt, hogy biztosan nem venne részt a választáson, 14,8 százalékuk pedig nem tudott vagy nem akart válaszolni arra a kérdésre, hogy részt venne-e a parlamenti választáson.

dé, Felvidék.ma

hirdetés