HAZA BELFÖLD Fico felszólította a pártokat, ne éljenek vissza Kuciak halálának évfordulójával

Fico felszólította a pártokat, ne éljenek vissza Kuciak halálának évfordulójával

358
hirdetés

Robert Fico, az ellenzéki Smer-SD vezetője tisztességes versenyre szólította fel a politikai pártokat, és arra kérte őket, ne éljenek vissza két fiatal halálának évfordulójával. Azoknak a politikusoknak a kijelentéseire reagálva mondta ezt, akik a Smer-SD felelősségét emlegették Ján Kuciak újságíró és menyasszonya, Martina Kušnírová halálával kapcsolatban.

Kép: facebook, SMER-SD

„Ami ma reggel óta a sajtóban zajlik, az tipikus megnyilvánulása annak, ahogyan nem szabadna kinéznie egy demokratikus társadalomnak” – mondta Fico. Hozzátette, a média vádaskodik a Smer-SD képviselőivel szemben. Megismételte, hogy a 2018-as gyilkosságot politikai célokra, hazugságok terjesztésére használták ki, és szerinte ez ma is folytatódik. Hangsúlyozta, hogy a Smer-SD-nek nincs semmi köze az újságíró és barátnője halálához, és visszautasította a párt elleni gyűlöletkeltést.
„Hibának tartom, hogy 2018-ban nem mentünk bele aktívabb ebbe a témába, és talán máshogyan kellett volna kommunikálnunk a nyilvánossággal, hogy áttörjük a sajtó érdektelenségét” – tette hozzá. Mivel a Smer-SD-t nem sikerült „tönkretenniük”, a politikusok újra előveszik ezt a témát – mondta.
Az újságíró és menyasszonya meggyilkolásának ötödik évfordulóján több vezető politikus is kijelentette, hogy a gyilkosság a Smer-SD vezette akkori kormány által működtetett rendszer miatt történhetett meg.

TASR

hirdetés
Previous articleLegendák a Petőfi Zenei Díjátadón – Az LGT tagjai, Charlie és Nagy Feró ünnepelték az életműdíjas Adamis Annát
Next articleÚjabb előrelépés a kettészelt Komárom Összetartozás Városává nyilvánítása terén