HAZA BELFÖLD Fico: Az EP-határozat a szlovák ellenzéki képviselők műve

Fico: Az EP-határozat a szlovák ellenzéki képviselők műve

204
hirdetés

Az Európai Parlament határozata a szlovák ellenzéki képviselők műve, magán viseli a kézjegyüket. Képtelenségekkel és valótlan dolgokkal beszélték tele a kollégáik fejét, és mindez végül megjelent az elfogadott dokumentumban – jelentette ki Robert Fico (Smer-SD) kormányfő a közösségi hálón közzétett rövid videófelvételen. Az EP-határozat bírálja a szlovák kormányt a Btk. tervezett módosítása miatt.

Robert Fico, fotó: dunataj.sk

„A kormánykoalíciónak végérvényesen tudatosítania kell, hogy olyan politikai ellenfelekkel állunk szemben, akik odahaza és külföldön is bármilyen piszokságra képesek ebben a politikai harcban. Erre kellően határozott, kemény, de demokratikus választ kell adnunk” – szögezte le a kormányfő. Úgy véli, itt az ideje, hogy a kormány fellépjen a Szlovák Köztársaság elleni „piszkos támadásokkal” szemben.
Fico feltette a kérdést, miért is kellene foglalkoznia az Európai Parlamentnek azzal, hogy a kormányhivatal nem áll szóba egyes médiákkal, vagy egy joghallgatóval. Szerinte az ellenzéki szlovák EP-képviselők Szlovákia ellen hergelik az uniós intézményeket, és megpróbálják meggyőzni, hogy büntesse meg az országot, például az uniós támogatások megvonásával.
Az EP szerdán Strasbourgban elfogadott határozata bírálja a Btk. módosítási tervezetét. A dokumentum szerint a módosítások elfogadása megkérdőjelezné, hogy a szlovák kormány akar-e harcolni a korrupció ellen és védeni az EU pénzügyi érdekeit

TASR

hirdetés
Previous article2023-ban a Komáromban születettek között a lányok voltak többségben
Next articleHúsz évvel ezelőtt volt a Selye János Egyetem avatóünnepsége Komáromban