HAZA SPORT Ezüstérmesek a csallóközaranyosi lányok!

Ezüstérmesek a csallóközaranyosi lányok!

1692
hirdetés

Május 17-én, a csallóközaranyosi sportcsarnokban került sor a szlovák idősebb diáklányok (U15) kézilabda-bajnokság Final 4-jának megrendezésére. Az aranyosiaknak a zsolnai pályázatot megelőzve sikerült megszerezniük a rendezés jogát, és a szervezésben nem okoztak csalódást.


A négyes tornára a hazaiak mellett a Zsolna, a Vágsellye és a Nagybiccse csapata kvalifikálta magát. Már önmagában sikernek tudható, hogy az aranyosi lányok a legjobb négy közé kerültek, hiszen olyan csapatoknak, mint Dunaszerdahely vagy Nagymihály ez nem sikerült.
A nyugati csapatokat Csallóközaranyos és Vágsellye, a keletieket Zsolna és Nagybiccse képviselte. Az első elődöntőben a házigazdák magabiztos, tizenöt gólos győzelemmel jutottak túl Nagybiccse lánycsapatán, míg a másik mérkőzésen a Zsolna egy utolsó pillanatban lőtt góllal kerekedett felül Vágsellyén.
A Vág-partiak végül a bronzéremmel vigasztalódhattak, miután nyolcgólos győzelmet arattak Nagybiccse felett. A döntőben a Zsolna végig a Csallóközaranyos előtt járt; a hazaiaknak 19:19-es állásig sikerült tartaniuk a lépést, de az északiak jobban hajráztak és végül megérdemelhetten örülhettek az aranyéremnek.

Elődöntők:
Csallóközaranyos – Nagybiccse 39:24 (23:12)
Zsolna – Vágsellye 20:19 (12:10)

A harmadik helyért:
Vágsellye – Nagybiccse 31:23 (16:10)

Döntő:
Zsolna – Csallóközaranyos 29:25 (15:12)

A Csallóközaranyos csapata:
Csehi Noémi, Matusek Dorina, Nagy Olívia, Csepregy Virág, Szikonya Emma Zsófia, Koczkás Fanny, Klučka Dominika, Hrabovská Amira, Svec Anna Sába, Bölcskei Lujza Rozi
Edző: Eva Susíková
Csapatvezető: Svec Somogyi Réka

Konczer András

fotó: facebook

hirdetés
Previous articleSzépül a Hetes lakótelep
Next articleTarolt a komáromi Marianum Egyházi Gimnázium Meg+intszéplesz Diákszínpada