HAZA RÉGIÓ Szépül a Hetes lakótelep

Szépül a Hetes lakótelep

589
hirdetés

Május folyamán Komárom város megkezdte egy újabb sikeres pályázatának megvalósítását az Európai únió támogatásával.

A projekt címe: Zlepšenie environmentálnych aspektov sídliskových vnútroblokových priestorov v Komárne (Környezetbarát aspektusok érvényesítése lakótelepi környezetben Komáromban)

A projekt fő célkitűzése a lakótelepi környezet revitalizációja Komáromban a VII-es lakótelepen, környezetbarát aspektusok érvényesítésével, a zöldövezetek felújításával, 14 250 m2-es területen. Az erre megítélt úniós támogatás összege 436 520,87 eur, ami a teljes költség 95%-a.

A projekt megvalósítása a következő fő tevékenységekre fókuszál:

  • játszóterek,sportpályák, szilárd/nem vízáteresztő felületek rekonstrukciója
  • közterületi bútorok bővítése
  • zöld infrastruktúra revitalizációja – ezen munkáltok az őszi lombhullás után valósíthatóak csak meg

A projekt 3 lakótelepi belterületen valósul meg. A Seress utcánál megújulnak a játszótéri elemek, új kosárlabdapálya kap helyet és kültéri fitness gépek és közterületi bútorok kerülnek kihelyezésre. Ezen terület mentén kialakításra kerül egy új járdaszakasz is, valamint felújításra kerülnek a nem vízáteresztő/szilárd felületek, megújulnak a zöldterületek.

A Szent János utca mentén megújul a multifunkciós pálya, teljes burkolat és palánk (mantinel) cserével. Felújításra kerül a kukatároló, megújulnak a zöld területek, fák és bokrok ültetésével, zöld védősávok kialakításával, szintén megújulnak a nem vízáteresztő/szilárd felületek.

A Polgár utcánál új játszótér kerül kialakításra.

A lakótelep-revitalizációs projekt célja egy barátságosabb környezet kialakítása a VII-es lakótelepen, sportolási, pihenési lehetőségek biztosítása a lakosok számára.

A projekt az Európai Únió támogatásával valósul meg az Integrált Regionális Operatív Programon (IROP) belül.

komarno.sk

hirdetés
Previous articleZuzana Čaputová nem indul újra az államfői posztért
Next articleEzüstérmesek a csallóközaranyosi lányok!