HAZA SPORT Értékes győzelmet arattak a komáromi kosarasok

Értékes győzelmet arattak a komáromi kosarasok

127
hirdetés

BC KOMÁRNO – PATRIOTI LEVICE 77:70 (24:24, 18:17, 16:17, 18:12)
Nézőszám: 520

Komáromi pontszerzők: Gilbreath 19, Markovič 19 (12 felugrásból), Bernard 11, Volárik 10, Páleník 8, Walker 7, Nuhu 2, Danielič és Foltín 0
Lévai pontszerzők: Howard 18, Wheeler 17 (15 felugrásból), Adaway 16, Abrhám 11, Bojanovský 6, Kovač 2, Chaban 0

Az új esztendő első mérkőzését a lévai csapattal játszották a komáromi kosarasok. A két csapat szurkolói remek küzdelemre ösztönző hangulatot teremtettek. A vendégek jobban indítottak, ennek ellenére nem sikerült nagyobb előnyre szert tenniük, s az első negyedet 24:24 arányú döntetlennel zárták a csapatok. A következő percek küzdelme megerősítette, hogy színvonalas és jelentős mérkőzést láthatunk. Az első félidő végére a hazai Volárik 42:41-re módosította az eredményt. A szünet után sem történt lényeges változás a pályán, a harmadik negyed ismét döntetlennel, ezúttal 58:58-ra végződött. A rendkívül látványos mérkőzés végül a hazai „ördögök“ győzelmével ért véget, akik a szezon első összecsapását a jelenlegi bajnok feletti 76:70 arányú győzelemmel zárták.

A komáromiak legközelebbi mérkőzésére szerdán, január 17-én kerül sor, amikor az ottani pályán Privigye csapatával mérik össze az erejüket.

A legközelebbi hazai pályán játszott összecsapás pedig január 20-án lesz, amikor a nyitrabányaiakat fogadják.

KOMÁROM
Bryant Bernard:
Értékes győzelem ez a számunkra, fantasztikus energiát merítettünk szurkolóink buzdításából, és igazi csapatként egymásnak is erőt adtunk, fontos ez számunkra.

Miljan Čurovič edző:
Az utóbbi két hetet az edzésre fordítottuk és ez kifizetődött. Remekül működött a csapatban a kémia és az energia, amit bizonyít a mostani mérkőzés eredménye is. Legyőztük a jelenlegi bajnokot, nagy dolog ez számunkra, ám nem pihenhetünk a babérjainkon, folytatni kívánjuk a megkezdett ütemben, tiszteletben tartva minden ellenfelet. Szerdán Privigyére utazunk, s alaposan fel akarunk készülni erre az összecsapásra is. Köszönöm a szurkolóinknak a remek atmoszférát, amit teremtettek, nagyon jó volt ebben a légkörben játszani, az ő támogatásuk nélkül nehezen nyerhettünk volna.

LÉVA
Ben Kovač:
Tudtuk, hogyan vágunk neki a mérkőzésnek, nem voltunk jó formában, hiányzott az energia, küzdöttünk ugyan, de a végén sajnos teret engedtünk a remek játékos Markovičnak. Nehéz Komáromban győzni, főleg ha előnyt adunk nekik, amit aztán be kell hozni. Dicséret illeti a komáromiakat, jó lövéseik voltak, nekünk pedig ezúttal csak két hármasunk, ami ritkán fordul nálunk elő. Most négy hazai pályán játszott mérkőzés elé nézünk, azokat meg kell nyernünk.

Michal Madzin edző:
Gratulálok a komáromiaknak a győzelemhez, a döntő pillanatokban fontos hárompontos lövéseik voltak. Szoros mérkőzés volt, bármelyik fél javára végződhetett volna, de mindenesetre derekasan küzdöttünk. Köszönjük a szurkolóinknak, hogy remek légkört teremtettek, buzdítottak bennünket a válságos pillanatokban, s a mérkőzés végén megköszönték a teljesítményünket.

Mgr. Mikuláš Keszan

Fotó: Konczer András

(N.Zs.)

hirdetés
Previous articleRobert Fico: Szlovákia nem támogatja Magyarország jogainak korlátozását az EU-ban
Next articleSelyés programozók sikerei