HAZA HÍR-MIX Emberségből jelesre vizsgáztak

Emberségből jelesre vizsgáztak

3724
hirdetés

Először Kollár Zoltán komáromi vállalkozó és néhány barátja kezdett el foglalkozni a város szociálisan elesett polgáraival, majd egyre többen követték őket, biztosítva a hajléktalanok napi egy főtt étellel való ellátását. Napjainkban a katolikus, református, az evangélikus, a baptista és zsidó egyházak is bekapcsolódtak ennek a jótékonysági munkának a támogatásába. Most a Polgárőrség tagjai az ételek kiszállítását vállalták magukra.

Minden egészségügyi feltételnek eleget téve, a komáromi vendéglők naponta szállíttatják ki az ízletes éte leket a városi szociális osztály által javasolt helyekre, oda, ahol a hajléktalanok legtöbbször tartózkodnak. Az ételeket az Apáli Csárda, a Panoráma Szálló, a Hubert, Kortina, a Ring Bár, a Milles, az Apetit, a Bandérium, a Fiesta, a Litovel Pub, a Harry’s Pub-Olymp, az Art Cafe, a Warp, a Bella, a Bástya Csárda, az Allegra Pizzéria, a Klapka vendéglő, a Cleopatra, a Danubius Center, a Gusto Restaurant és a Mezupa kifőzdék biztosítják.
– Természetesen a folyamatos működtetés nem lenne megvalósítható lelkes önkéntesek nélkül. Minden esetben olyan megbízható segítőtársaink vannak, mint Rózsa László, Jády Bernadett, Jádi Tóth Anna, Less Károly, Földes István, Svanczár Róbert, Földes Norbert, Zámbó István, Zámbó Nóra, Kubovics Gergelyés Kubovics Sziszi, Turič Dušan, nem szólva  azokról, akik pénzbeli segítséggel támogatják mozgalmunkat. Idén nagy segítséget jelentett, hogy Szedlák Krisztián vezetésével a Szlovák Polgárőrség csapata is bekapcsolódott az ételek kihordásába, ami eléggé komoly logisztikai segítséget jelentett – mondta Kollár Zoltán, a mozgalom fő koordinátora, majd rámutatott arra, hogy: – A hajléktalanok többsége önnön hibáján kívül került az utcára. Van, aki erőszakos férje elől, gyermekével együtt menekült az utcára, mások a válásuk után döbbentek rá arra, hogy nincstelenek lettek, sokuk munkahelye megszűnt és gazdasági csődbe jutottak. Ám itt élnek közöttünk, komáromiak, akik várják, hogy talpra állhassanak. Amit mi adunk, az kevésnek látszik, de nekik sokat jelentenek. Bízom abban, hogy egyre többen kapcsolódnak hozzánk, ehhez a humanitárius mozgalomhoz.

DUNATÁJ HETILAP 3/2021

hirdetés
Previous articleKésnek a CSEMADOK kitüntetései
Next articleSJG: Felvételi vizsgák a 2020/2021-es tanévben a 2021/2022-es tanév első évfolyamába