HAZA DUNATÁJ Elkészült Komárom város 2013-2016-os évekre szóló közösségi szociális terve

Elkészült Komárom város 2013-2016-os évekre szóló közösségi szociális terve

914
hirdetés

OLYMPUS DIGITAL CAMERAÜlésezett a komáromi városi képviselőtestület szociális-egészségügyi és lakásügyi bizottsága

2013. március 26-án tartotta soron következő ülését a komáromi városi képviselőtestület szociális, egészségügyi és lakásügyi bizottsága. A programon 7 pont szerepelt különböző közérdekű témákról. A januári ülés határozataival kapcsolatban megállapították a bizottság tagjai, hogy ezek egy kivételével teljesítve voltak, egy lakáskérvény indokoltságának kivizsgálása betegség miatt még várat magára. Majd jóváhagyásra javasolta a bizottság a lakáskérvényezők idei névsorát, amelyben 33 kérvényező szerepel. Itt meg kell jegyeznem, hogy a 2012-es névsorból 17 kérvényező polgár nem újította meg az igénylését és 29 lakásigénylő kérvényét a városi hivatal lakáskiutalással rendezte. Majd jóváhagyásra javasoltak 4 lakáskiutalást a volt OSP épület új lakástömbjében, 1 lakást a Klapka utcán és 3 lakást a harcsási szociális lakótömbben, 1 lakáscserét és 1 szerződést olyan bérlővel, aki kifizette a felmondási határidő letelte előtt az 1600 eurós tartozását.

A szociális kérvények és javaslatok programpontban tudomásul vette a bizottság 3 intézmény pénzügyi támogatási kérvényét üdülési célokra s ezeket, mivel a szociális alapban csak 2000 euró áll rendelkezésre, nem javasolta jóváhagyásra s a jövőben csak a helyi aktivitásokat fogja támogatni. Majd jóváhagyásra javasolta a Rimo gyermeksarok intézmény és a Regionális Egészségügyi Hivatal által kezdeményezett └Egészséges életstílus¬ előadássorozat megtartását iskolás és óvodás gyermekek számára. Alapos megvitatás után tudomásul vették, hogy a városi hivatal és a különböző intézmények, polgárok és a képviselők segítségével a Bratislava Montar nonprofit szervezet elkészítette Komárom város szociális jellegű közösségi tervét a 2013-2016 évekre. A bizottság a város vezetésével karöltve a terjedelmes anyagot a 14. héttől nyilvános vitára bocsátja a városi honlapon és az anyag megtekinthető a városi hivatal szociális osztályán is.

A nyilvános vita után egy lakossági fórumon is megtárgyalásra kerül a tervezet, csak utána továbbítják testületi jóváhagyásra. Az egyéb témákban MUDr. Molnár Ferenc bizottsági tag javasolta, hogy a szabadidőközpont dolgozzon ki a nyári szünetre egy olyan programot, hogy a városban ne legyenek céltalanul kóborló gyerekek. E témával foglalkozni fog a város vezetősége és a bizottság is.

A felvetett témák megvitatása után a bizottság elnöke berekesztette a tárgyalást.

 

Dr. Bende István

DUNATÁJ HETILAP

hirdetés
Previous articleOrszágos fazekasmester-találkozót tartanak Naszályon
Next articleÁtadtak két új autóbuszt