HAZA RÉGIÓ Országos fazekasmester-találkozót tartanak Naszályon

Országos fazekasmester-találkozót tartanak Naszályon

760
hirdetés

WA hétvégén tartják a IV. Országos Fazekasmester Találkozót a Tata és Komárom között fekvő Naszályon. A kétnapos rendezvényre 24 fazekas hozza el portékáit az ország minden részéből és bemutatót tart mesterségének fogásaiból.

    A szervezők szerint a hagyományos kirakodóvásárt mindenkinek érdemes felkeresni, aki egyedi cserépedényt vásárolna konyhájába vagy csak dísztárgynak, mert itt egy helyen az ország szinte összes tájegységének kerámiáiból válogathat. A szombati kirakodóvásárt a Kuny Domokos Megyei Múzeum munkatársának előadása követi, majd a fazekasmesterek korongozó versenyt tartanak.
    Mindkét napon lesznek gyermekprogramok, íjászbemutató, népi játszóház és táncház, kürtöskalács-, rétes- és kecskesajt-bemutató, illetve -vásár.
    Vasárnap főzőversenyt tartanak, amelyen saját készítésű cserépfazekakban készül az étel, majd népi játszóházat rendez a Tata és Térsége Kézműves Egyesület és a Fejér Megyei Népművészeti Egyesület. Délután Cs. Kiss Ernő tatai fafaragó, népi iparművész mutatkozik be, a napot tombolahúzás zárja, a fazekasmesterek felajánlásaiból álló díjakkal.

MTI

hirdetés
Previous articleiDnes: a cseh-német kiegyezés példa lehet Szlovákia számára Magyarország vonatkozásában
Next articleElkészült Komárom város 2013-2016-os évekre szóló közösségi szociális terve