HAZA DUNATÁJ Egyre több a furcsaság és a kérdőjel az izsai szeméttelep sürgős megvásárlása...

Egyre több a furcsaság és a kérdőjel az izsai szeméttelep sürgős megvásárlása körül

1815
hirdetés

Kinek a bulija? Komáromé, nem!

Van Komárom lakosságának egy rétege, amely közömbösen nézte korábban és nézi napjainkban is a városban történteket. Másokat viszont dühít és ők értetlenkedve nézik a képviselő-testület egy csoportjának furcsa döntéseit, amelyeket nehezen lehet értelemmel felfogni. Korábban a KOMVaK értelmetlen beruházásai és költekezései miatt került Komárom kellemetlen anyagi helyzetbe, azután felkészülés nélkül, kellő gazdasági felmérések elnagyolásával előkészített műszaki gazdálkodási üzem tervezet kialakításával borzolták a józanul gondolkodó lakosok kedélyeit. Most pedig itt van a szemétdomb megvásárlásának ügye…

Lapunkban már többször írtunk a komáromi városi vezetés azon szándékáról, hogy meg szeretnék vásárolni az izsai szeméttározót. Ellentétben a városi önkormányzat egyes magabiztosnak tűnő képviselőitől, nem mindenkinek mindegy, hogy milyen környezetben nőnek majd fel gyerekeik, unokáik. Ennek tanúbizonysága az az információ, amit az egyik olvasónk juttatott el szerkesztőségünkbe, mely azt bizonyítja, hogy a szeméttározó jelenlegi tulajdonosa pontosan 166 601,04 euróval tartozik az izsai önkormányzatnak.
Ennek az adósságnak egy része még 2013-ban képződött. Tehát ez a rendkívül „hatékony” vállalkozás több éve nem képes rendezni saját adósságait. Izsa egyébként fizet a szemétkiszállításért. Az azóta már lekerült testületi anyagokban azt olvashattuk, hogy a városvezetés a tervezett vételt rendkívül előnyös beruházásnak tartja még akkor is, ha a vételár összege most már bruttó 5 millió euró körül mozog, az eredetileg leírt 3,5 millióval szemben. Ami nagyon kellemetlen, úgy néz ki, hogy a városnak még csak halvány fogalma sincs arról, hogy a cégben való tulajdonnal együtt mekkora adósságterhet vesz át a jelenlegi tulajdonostól. Nem is szólva a környezeti kockázatokról, amikről a városnak fogalma sincs … bár, talán van, de valamilyen okból elhallgatja azokat. Furcsálljuk, hogy a városvezetés miből gondolja, hogy meg tud majd birkózni a szeméttározó működtetésével járó feladatokkal, amikor még olyan dolgokra sem képes mint, hogy karban tartsa a városunkban található zöldterületeket, parkokat. Ezzel is azt szeretnénk hangsúlyozni, hogy véleményünk szerint inkább kellene foglalkozni az évek óta megoldatlan problémákkal, mint szó szerint, mindenáron megszerezni egy olyan potenciális fenyegetést jelentő szeméttározót, melynek kockázati tényezője messze felülmúlja a jelenlegi városvezetés gazdasági és menedzseri képességeit.
Érdeklődve várjuk az önkormányzat rendkívüli ülését és azt, ki dönt majd a szemétdomb megvásárlása mellett.

DUNATÁJ HETILAP 24/2020

hirdetés
Previous articleOrbán Viktor hivatalában fogadta Igor Matovič szlovák kormányfőt
Next articleGútaiak Trianon 100 évéről