HAZA BELFÖLD Bugár Béla politikája vállalhatatlan az MKP számára

Bugár Béla politikája vállalhatatlan az MKP számára

998
hirdetés

Feledve ígéretet, tisztességet és becsületet, még a saját választóit is becsapta a Híd

Obrázok1Másokat meglepett, a komáromiakat viszont nem, hogy a Bugár Béla vezette Most-Híd párt Robert Fico kormányalakítási terveit elősegítve – s korábbi ígéreteit azonnal felrúgva – a parlamentbe jutott pártok közül elsőként jelentkezett a még alakuló kormányba. Tette ezt annak ellenére, hogy a parlamenti többség érdekében a nacionalizmust képviselő SNS-szel is társulnia kell.

Mint ismeretes, az MKP országos elnöke, Berényi József a pártja számára sikertelen választást követően lemondott posztjáról, s nyílt titok, hogy hamarosan az alapszervezetekben és a felsőbb pártvezetésben is tisztújításra kerül sor. Bugárék a további együttműködésre hivatkozva közös tárgyalásra hívták az MKP vezetését, amelyet hétfőre (március 14.) tűztek ki. Időközben, szombaton Bugár bejelentette, hogy hajlandó „stabil” négyes koalícióra, amelyet pártján kívül a Smer, az SNS és a Sieť alkotnának. Ezzel a döntésével Bugár végképp megtorpedózta annak lehetőségét, hogy jobboldali kormány jöhessen létre. Ennek tudatában az MKP teljes mértékben elhatárolódott a Híd politikájától és nem ült tárgyalóasztalhoz vele. Azóta kiderült, hogy több minden köti össze a Hídat és az SNS-t, mint gondolnánk. A kulcsfigura a politikusokhoz közel álló Robert Saliu albán vállalkozó, aki a Most-Híd alelnökének, Solymos Lászlónak
is jó ismerőse. Néhány éve mindketten ugyanazon cégben vállalkoztak, mint Antal Peter, a Most-Híd képviselőjelöltje, aki egy kissé jobb eredmény mellett csaknem bekerült a parlamentbe.

DUNATÁJ HETILAP 11/2016

hirdetés