HAZA BELFÖLD Az MKP garanciákat vár Robert Kaliňák belügyminisztertől, hogy biztosítsa a bősiek biztonságát

Az MKP garanciákat vár Robert Kaliňák belügyminisztertől, hogy biztosítsa a bősiek biztonságát

959
hirdetés

A Magyar Közösség Pártja nehezményezi, hogy a szlovák kormány Bősön menekülttábort létesít a külföldi menekültek befogadására. Az MKP messzemenőkig kiáll a bősi lakosok mellett, akik ezt a döntést ellenzik. Ha már a kormány figyelmen kívül hagyja a bősiek és a csilizköziek véleményét, fejük fölött döntve a mindennapjaikat befolyásoló lépésekről, az MKP garanciákat vár Robert Kaliňák szlovák belügyminisztertől.

Elvárjuk, hogy a kormány biztosítsa a lakosok biztonságát, hogy pénzügyi támogatást nyújtson a helyi rendőrség hatékony működtetésére a közrend fenntartása érdekében. Elvárjuk továbbá, hogy a menekülteket ellenőrzik, egyben megakadályozzák, hogy zaklassák a helyi lakosokat, esetleg bűncselekményeket kövessenek el a környéken.

Az MKP figyelmeztet arra is, hogy a menekülttábor egy olyan duzzasztógát és erőmű mellett van, amelynek biztonsága kiemelt figyelmet érdemel. Bármilyen ezzel kapcsolatos cselekmény következménnyel járhat az egész Csallóköz, sőt Mátyusföld településeire.

Nem lehet szó nélkül hagyni azt sem, hogy a legtöbb menekülttábor magyarlakta területen van.
A Magyar Közösség Pártja július hatodikán már levélben fordult a szlovák belügyminiszterhez, felvilágosítást kérve arról, mely községekben tervezi a kormány a menekültek elhelyezését, milyen időponttól kezdve, és meddig. Tájékoztatást kértünk arról is, milyen terheket rónak ezek az intézkedések az érintett községekre. A választ továbbra is várjuk.

Berényi József, az MKP elnöke
Fenes Iván, Bős polgármestere

Pozsony, 2015. 7. 15.

hirdetés
Previous articleCsaba testvér a Martosi Szabadegyetemen
Next articleA szúnyogirtás Komáromban folytatódik