HAZA SZÍNES - ÉRDEKES Krémes fogások készülnek a Főmenü húsvéti konyhájában

Krémes fogások készülnek a Főmenü húsvéti konyhájában

180
hirdetés

Előre elkészíthető, egyszerű és ínyenc krémek, valamint egy klasszikus édesség kerül a Főmenü húsvéti asztalára. A Duna gasztroműsorának szombati adásában a fogásokat a csatorna műsorvezetője, a kiváló hobbiszakács, Rátonyi Kriszta kóstolja.

Fotó: Főmenü, Böröcz Zsófia, Rátonyi Kriszta, Széll Tamás, fotó: MTVA/Csöndör Kinga

Egy étel krémessége éppúgy fontos, mint puhasága és ropogóssága – véli a Főmenü Michelin-csillagos séfje. Széll Tamás és Böröcz Zsófia privát séf, gasztromentor szombaton 17 órától a húsvéti asztalra kerülő, előre is elkészíthető krémes fogásokkal készül a nézőknek.

Böröcz Zsófia klasszikus oroszkrémtortát süt rummal és gyümölcsökkel, Széll Tamás pedig három – egyszerű, mégis ünnepi – vendégváró mártogatóst állít össze. A különleges tepertőkrém és sonkás-tormás tojáskence mellett igazi ínyencséget, közel-keleti sültpaprika-krémet készít. Közös fogásuk a hideg borjúsült tonhalkrémmel. Ehhez a kötözött borjúfelsálat fűszeresen, mustárosan serpenyőben kérgezik, majd sütőbe teszik. A fogás mellé sós, savanyú, tonhalas és húsos tonhalmártást tálalnak.

Az ételeket a konyhában a Család-barát műsorvezetője kóstolja. Rátonyi Kriszta is kedveli a pástétomokat, kiváló vendégvárónak tartja őket. „Böröcz Zsófia és Széll Tamás olyan különlegességeket készített, és olyan praktikákat árult el, amelyeket már beépítettem konyhai rutinomba” – árulta el a  szombati adás kapcsán a Család-barátban Rátonyi Kriszta. A Duna műsorvezetőjéről megtudhatják, hogy kiváló hobbiszakács, pedig gyerekkorában nem étkezett változatosan. A Főmenü konyhájában szombaton délután elmeséli, mikor változott meg gasztrovilága.

A részletes receptekért, praktikákért kövessék a Főmenü szombati adását 17 órától a Dunán.

Főmenü – szombatonként 17 órától a Dunán.

korábbi adások és a műsorban bemutatott receptek elérhetők a Médiaklikken.

Kövesse a Főmenüt a Facebookon is!

DMSZ, MTVA

hirdetés
Previous articleÁtlagosan 97,1 eurót költenek a lakosok a húsvéti bevásárlásra
Next article„Keresztény értékeinkre építsük nemzeteink jövőjét”