HAZA RÉGIÓ Abszolút esélyesként várják a komáromi lányok a bajnoki nyitányt

Abszolút esélyesként várják a komáromi lányok a bajnoki nyitányt

1344
hirdetés

Irány az I. liga!

A női labdarúgás felszálló ágban van. A legtöbb elismert szakember szerint magasabb növekedési potenciált hordoz magában, mint a férfi ágazat. Erről is tanúskodik a tény, hogy 2022-ben a három legnagyobb nézőszámú mérkőzés női futballmeccsen jött össze.

A női szakág Komáromban is erősen van jelen: vasárnap a Komáromi FC női csapata Bellus ellen kezdheti meg ötödik szezonját a II. ligában. A korábbi ötödik, illetve zsinórban három harmadik hely után pedig felfelé tekintgetnek. Erre minden esélyük megvan: a felkészülés során olyan patinás klubokat is legyőztek, mint a Nyitra (7:1), Újpest (6:4), Vasas (7:0) és Pozsonyligetfalu (4:1) – olykor több osztályni különbséggel. Már tavaly is csupán két ponton múlott a feljutás, mivel a tabella élén végző Besenyőpetőfalva nem élt a feljutás jogával, a KFC előtt másodikként végző Nagytapolcsány pedig a feljutásért vívott rájátszást sikeresen vívta meg. Az új szezonban is a címvédők, illetve az aranyosmarótiak lehetnek a lila-fehér hölgyek legnagyobb kihívói. Az idősebb és ifjabb Nagy Eugen vezette csapat megtartotta tavalyi húzóembereit (többek közt Németh Vivient, Horváth Dórát, Gaál Csengét, Nagy Laurát, Pajor Kingát, Izsák Luciát, Tóközi Tímeát, Bögi Viktóriát, Johancsík Rékát, Nagy Júliát, Zuzana Melichárkovát és Lelovics Nórát) akikhez Pintér Denissza (aki az U11-es lánycsapat edzője is lett) és Vivien Vrakuová csatlakozott többedmagával erősítésként. A Hajabács Gábor csapatvezető által végzett munka eredménye szemmel is látható, az általa menedzselt csapat minden poszton minőségi játékosokkal rendelkezik.

Nincs más hátra: irány a bajnoki cím, Hajrá KFC!

Konczer András

hirdetés
Previous articleAz aranyember: a Magyarock Dalszínház musicaljét augusztus 31-én a Komáromi Jókai Színházban élvezhetjük
Next articleSzerelem első harapásra: kecskék által megszemélyesített emberi történetek a Limes Galériában