HAZA VÁLASZTÁSOK A Szövetség nyilatkozata

A Szövetség nyilatkozata

749
hirdetés

Üdvözöljük, hogy Szlovákiának, Ódor Lajos személyében, magyar nemzetiségű kormányfője lett. Ugyanakkor a kormányprogrammal kapcsolatban csalódásunknak adunk hangot, ugyanis teljesen megfeledkezett a magyar közösségről, és a nemzeti kisebbségekről általában, a programnyilatkozat semmilyen ilyen jellegű vállalást és célt nem tartalmaz. Ez is azt támasztja alá, hogy a felvidéki magyarságnak mindenképpen intézményes magyar képviseletre van szüksége mint a parlamentben, mint a következő kormányban. Ahhoz, hogy közösségünk, valamint Dél-Szlovákia gyarapodjon és fejlődjön.


Felszólítjuk a kormányt és az egészségügyi minisztert, hogy átmeneti megbízatása miatt, választási és parlamenti felhatalmazás hiányában álljon el az egészségügyi intézményrendszer leépítését jelentő lépésektől. Ne szüntessenek meg egyetlen sürgősségi ügyeletet, illetve szülészetet sem, és ne minősítsenek le kórházi intézményeket!
Az utóbbi időben a magyar-szlovák határon keresztül áthaladó, megnövekedett migránsáradat megfékezésével kapcsolatban határozott lépéseket várunk el a kormánytól és a belügyminisztériumtól!
Egyben elutasítjuk a közös EU-s migránskvótákat és kiállunk a tagállamok saját döntési jogköre mellett ebben a kulcsfontosságú kérdésben.
Az előző kormányok hibás döntései miatt jelentősen csökkent a helyi és regionális önkormányzatok költségvetése. Ez egyértelműen a lakosoknak nyújtott közszolgáltatások minőségének csökkenéséhez vezet.
Felszólítjuk a kormányt arra, hogy adja vissza az önkormányzatoktól elvett forrásokat, hogy az önkormányzatok teljes hatékonysággal működhessenek és segíteni tudják a polgárok életét. Hiszen az energiaválság következtében fellépő áremelkedés egyre nagyobb terhet ró a lakosságra. Tudomásul vesszük Zuzana Čaputová, köztársasági elnök döntését azzal kapcsolatban, hogy nem indul a jövő évi államfőválasztáson. Függetlenül ettől megerősítjük, hogy a parlamenti választások után a Szövetség párt saját, magyar államfőjelöltet állít.
A Szövetség párt erejét mutatja a mai OT-ülés konstruktív hangulata, valamint a párt listaállítása és választási programalkotása.

A Szövetség teljes, 150 jelöltből álló listával indul az előrehozott parlamenti választásokon, szeptember 30-án. A listát a párt Országos Tanácsa ellenszavazat nélkül fogadta el.
Jelöltjeink már bizonyítottak a megyei és helyi önkormányzatokban, az élet egyéb területein, regionálisan vagy helyi szinten ismert közéleti szereplők. A célunk az, hogy a magyarságot, a többi nemzetiséget, minden jóakaratú állampolgárt és Dél- és Kelet-Szlovákia régióit képviseljük a szlovák parlamentben. Aktívan hozzá kívánunk járulni ahhoz, hogy Szlovákia modern, a fiatalok számára vonzó, az időseket megbecsülő, a munkavállalókkal törődő, a vállalkozókat támogató, a keresztény hagyományokat tisztelő, toleráns, gyűlölködéstől mentes, élhető ország legyen.

Ehhez kérjük a választók támogatását!
Együtt erő vagyunk!

Jelöltlista

hirdetés
Previous articleKomáromban megtámadtak és kiraboltak egy indiai állampolgárt – a rendőrség két nap alatt elfogta a gyanúsítottat
Next articlePutyin egységre szólított fel a belső árulással szemben