HAZA RÉGIÓ A Mikulás kamionon érkezett a komáromi Klapka térre

A Mikulás kamionon érkezett a komáromi Klapka térre

248
hirdetés

Bár az égiek a Mikulás-naphoz dukáló, csillámló hópihék után esőt is zúdítottak a nagyszakállúra Komárom belvárosában várakozó siserehadra, a némi késéssel megérkezett Mikulás-kamion mesebeli alakjai mégis feledhetetlen élményekkel gazdagították a nebulókat.

Egyszer csak elfogyott a sor…

Mi is történt december 6-án a Komárom város facebookos oldalán napokkal korábban „rendhagyó meglepésként” beharangozott műsorfüzér során? Előbb az ünnepi díszt öltött Szabadidőközpontban gyülekeztek azok az apró önkéntesek, akik odabenn ripsz-ropsz manókká változtak, majd kezükben a sejtelmes fényt árasztó lámpácskáikkal, átvonultak az Európa-udvarban működő Sofia kávézó elé. Ott a valódi Mikulás első helyettese angyalai társaságában nyalókákkal és később csomagra beváltható jegyekkel fogadta őket.

A SZIK-ből a Sofia kávézó elé vonult a manócsapat

Azután a manócskák elfoglalták a Klapka téren álló éneklő fenyőfát, és a Mikulás-kamion érkezéséig a Szabadidőközpont munkatársainak vezényletével dalra fakadtak. A terv szerint később körtáncot is lejtettek volna, de arra nem maradt elég helyük a teret dugig megtöltő családok miatt.

Zengett az ünnep- és Mikulás-váró dal…

Mivel a Mikulás-kamion rendőrkocsis felvezetéssel, egyesek szerint egészen Lappföldről, mások szerint Örsújfaluról érkezett a belvárosba, az egyre türelmetlenebb gyerkőcök szerint is megbocsátható a késése…

Rénszarvasos szán helyett kamionon érkezett segítőivel együtt a Mikulás

Ámultak-bámultak, amikor a mesés kamion egyik oldala kinyílt, s megpillanthatták annak lakóit, vagyis a Mikulást és segítőit: az angyalkát, a krampuszt és a Jégvarázs-beli duci kedvencüket…

Az anyuka és kisfia sokatmondó tekintete

Mielőtt átvették tőlük a Komárom város által megszponzorált torkosságokat (hiszen a jóságos apó sem úszhatta meg az inflációt!), előbb élvezhették a vendégek humort sem mellőző zenés-dalos-táncos műsorát.

A vendégek saját műsort is készítettek a nagy napra

Természetesen, lehetőségük nyílt a közös fotózkodásra is, mert a mesebeli alakok nem siettek haza. Az emlékfotók bizonyítják, hogy mindezt nem csak álmodták.

A jóságos krampusztól sem kellett félni…

Remélhetőleg egyetlen lurkó sem betegedett meg a kedvezőtlen időjárásban, hiszen a téren megvásárolható forró italok felmelegíthették őket.

Ezt az élményt kár lett volna kihagyni! Aki mindezt nem hiszi, járjon utána, esetleg írjon a Mikulásnak, hogy jövőre se rénszarvas húzta szánon, hanem fényontó – villogó kamionon érkezzen Komáromba…!
Az esőben is torkosságért, emlékfotóért sorakoztak a jelenlevők
Nagy-Miskó Ildikó, ma7.sk
hirdetés
Previous articleMegint meghosszabbította az ellenőrzést a magyar határon a szlovák kormány
Next articleSabo: Szlovákiában még mindig 528 ezren élnek vezetékes ivóvíz nélkül