HAZA RÉGIÓ A Komáromi Kórházban betiltották a látogatásokat

A Komáromi Kórházban betiltották a látogatásokat

1240
hirdetés

Az AGEL-csoporthoz tartozó Komáromi Kórházban mától nincs lehetőség beteglátogatásra. A látogatások felfüggesztésének oka a légúti megbetegedések nagy számban történő előfordulása. A fertőzések terjedésének megelőzése érdekében a kórház vezetősége ezért úgy döntött, a fekvőbeteg-ellátó osztályokon betiltja a látogatást.


A rendelkezés értelmében október 16-tól csak a végstádiumban lévő betegek látogatása engedélyezett. Az egészségügyi intézményt továbbra is látogathatják egyházi személyek a szentségek kiszolgáltatása céljából. A szülészetre pedig a szülő nőt kísérő egy személy belépését is engedélyezik, amennyiben megfelel a járványellenes intézkedések követelményeinek.
„Ezeket a látogatásokat a látogatási tilalom alól mentesített személyeknek telefonon egyeztetniük kell a kezelőorvossal vagy annak az osztálynak a vezető főorvosával, ahol a beteg fekszik. A látogatóknak a kórterembe való belépés előtt alkoholos fertőtlenítő oldattal fertőtleníteniük kell a kezüket, illetve a látogatás ideje alatt a felső légutakat eltakaró maszkot kell viselniük. Tilos a betegeket látogatni akut légúti megbetegedés tüneteit mutató személyeknek” – hangsúlyozta Filkó Gabriella, a kórház gyógyászati-megelőzési igazgatóhelyettese.
A betegek részére csomagot beküldeni naponta 14 és 15 óra között lehet

agel

(N.Zs.)

hirdetés
Previous articleStubendek István kapta az életműdíjat a XI. Harmónia-díjátadó gálaesten
Next articleKoalíciós szerződést írt alá a Smer, a Hlas és az SNS