HAZA SPORT 25 éves a Seishin karate Klub

25 éves a Seishin karate Klub

817
hirdetés

A Seishin Karate Klub évzárója Keszegfalván volt megrendezve, ami egyben a 25. évforduló is volt idén. Mint mindig a 2023-as évben is rengeteg programjuk volt, Téli, Tavaszi, Nyári és Őszi több napos táborok és még rengeteg 1 napos tábor. Ezen felül júniusban az adó 2%-ából befojt összegéből egy ingyenes családi és gyereknapot rendeztek. Rendszeresen voltak Övvizsgák is – és még decemberben is lesznek. Versenyen összesen 9-en voltak (ebből 4 hazai, és 5 külföldi) ami jónak számít, és ebből hármat a klub szervezett, egyet Keszegfalván, egyet Dunaszerdahelyen, és az utolsót Nyárasdon.

Klub az idei versenyeken összesen 114 érmet gyűjtött ebből 42 arany, 29 ezüst, és 43 bronzérmet.

Külön köszönet első sorban az önkormányzatoknak, akik anyagi támogatása nélkül nem tudna a klub megfelelően működni, a szponzorainknak, és a szülőknek, akik fáradhatatlanul jönnek, és támogatnak bennünket, segítenek a rendezvények lebonyolításában.

Külön köszönetet mondtak a polgármestereknek, akiknek külön köszönet és hála, hogy már ennyi éve töretlenül támogatják a klub működését.

Keszegfalva polgármesterének Pataki Dezsőnek

Ekecs község polgármesterének Polák Lászlónak

Dunaszerdahely polgármesterének Dr. Hájos Zoltának

Ekel község polgármester asszonyának Csernyánszka Mónikának

Nemesócsa község polgármesterét Válek Ivának

A vendégeket Bényi Zoltán helyi képviselő úr, és Ekecs község polgármestere Polák László köszöntöte, gratuláltak a klub sikereihez, és az elmúlt 25 évben a fiatalság nevelésében elvégzet munkáért.

Majd a klub vezetősége köszönetet mondott mindazon megjelnt segítőknek akik egész évben jöttek, és önzetlenül segítették a rendezvények lebonyolítását. Név szerint Papp László, Sárai Monika, Derján Tünde, Bíró Beáta, Kovács Márte, Markovics Áron, Püski Borit, Gányovics Ádám, Bertók István, Ujj Marcsi, Újj Károly, Veselá Eszter, Kozma Krisztina, Borbély Barnabás.

Ez után köszönet mondtak a szponzorainknak, akik egész évben, vagy évek óta támogatták a klubot, Bíró Péternek, Borbély Borisznak, Sárai Jencinek,  Derján Zoltának, Bogyai Tamásnak, Bartalos Tamásnak, Czajlik Sándornak.

Két Nemzetközi versenyzőt (akik voltak Horvátországban, Lengyelországban, Magyarországon) Sárai Csongort, és Bíró Bendegúzt külön díjjal jutalmazták, és külön díjazták azokat, akik az idei versenyen képviselték a klubot. Mindenki kapott egy oklevelt, és adventi csoki napárt.

A XII. „Az év legharcosabb amazonja” díj eddigi legfiatalabb boldog tulajdonosa Csölle Kincső Viktória (Ekecs) lett aki az idei versenyeket szépen zárta, szinte mindenhol ott volt, ahol csak lehetett, és kiválóan szerepelt.

A XV.  „Az év szamurája.” díjat Bíró Bendegúz (Dunaszerdahely) kapta, aki már 9 éve kitartóan jár edzésekre. Idén az összes versenyt aranyéremmel zárta és 8 első helyet szerzett.

A három különdíjat Derján Anna (Keszegfalva) Tercs Máté (Ekecs) Yaseen Hussein, (Dunaszerdahelyről) kapták, akik a legtöbbet fejlődtek az idei évben klubszinten!

Ezek után Markovics János a klub vezetője vette át a szót, és így kezdte: „a sors iróniája, hogy itt vagyunk ebben a teremben (kultúrház bálterme) ugyanis itt kezdődtek el az edzések 1998.február 26-án (csütörtökön) Nagyon imádtuk, rengetegen voltunk kb. 20 fő a gyerek és 20 fő a nagycsoportban. Nekem dupla ünnep mert 1993-ban kezdtem el a Kyokushin karatét így idén 30 éve, hogy a Kyokushin útjára léptem. Ma már ott tartunk, hogy az első tanítványaim gyermekei már hozzánk járnak, ami nagyon felemelő érzés.

Elteltek az évek – Negyed évszázad – mit is mondhatnék? Talán csak annyit, hogy KÖSZÖNÖM. Szavakkal nem lehet kifejezni azt a hálát, amit érzek.”

Megköszönte családjának hogy elviselték azt, hogy délután, és hétvégeken szinte soha nem volt otthon. Igaz mindkét fia ott volt mellette a karate edzéseken, sőt Ádám fia viszi tovább az Ekeli, és Nemesócsai klubot. Áron fia pedig most már inkább a zenészi pályán teljesedett ki.

Majd külön köszönetet mondott Bodó Zoltán mesterének, aki 30 éve elindította a Kyokushin útján. Akinek nem tud elég hálás lenni leni önzetlenségéért, segítőkészségéért, barátságáért.

A mester október végén a Világszervezet döntése alapján megkapta az 5.dan mesterfokozatot munkája elismerése képen! Úgyhogy még egy ajándékkal lepte meg őt az összes tanítványa (ebből 9 fekete öves) és mivel nemrég volt a születésnapja ez alkalomból is megköszöntötték.

Továbbá külön köszönetet mondott Stefanovics József mesterének aki tanácsaival és tudásával segített fellendíteni a klub működését, köszönet és hála érte.K öszöntötte még a megjelent mestereket, akik az elmúlt 25 évben munkájukkal és tudásukkal segítették, és a mai napig segítik a klub működését Dr. Csizmadia Zsolt, Dr. Bogdán Olivér, Horváth Tibor 5.danos mestereket.

A klub edzői mindannyian még gyerek korban kezdtek el karatézni és ma már a Seishin Karate Klub klubvezetői, és edzői, segédedzői akik nélkül nem működne a klub. Ők azok, akik egész évben fáradhatatlanul dolgoznak. Köszönet Hupian Kristínának, Markovics Ádámnak és Trenčík Nikolas mestereknek, és a klub segédezdőinek Vígh Larának és Laboda Rékának és Cserepes Zoltánnak.

Majd két régi edzőnek is köszönetet mondott akik sokat tettek klubunk fejlődéséért: Bíró Mihálynak és Bíró Balázsnak.

Majd az edzők is megajándékozták Markovics János. Edző társaitól pedig egy szép gyakorló kardot kapott.

Zárszóként annyit mondott, hogy:  „köszönöm ezt az együtt töltött 25. évet mindenkinek. Úgy gondolom sokat tudtunk fejlődni, mind a karatéban, mind emberileg, ezen felül sokat tudtunk tenni itt a környező falvak és városok fiatalságáért. Több ezer diák megfordult ez alatt az idő alatt a klubban és tudott értékeket elsajátítani és tovább adni. Azt kívánom tudjunk még találkozni az 50. évfordulón is Erőben Egészségben.”

Ez után közösen elénekelték az ismerős arcoktól a  Nélküled számot, majd a házi áldással zárták.

Markovics János, club manager –  Seishin Karate Club

hirdetés