Kezdőlap BELFÖLD Šufliarsky szerint nincs szó új tanúról Malina Hedvig ügyében

Šufliarsky szerint nincs szó új tanúról Malina Hedvig ügyében

5
MEGOSZTÁS

Nem fordult új tanú Žák Malina Hedvig ügyével összefüggésben a Főügyészséghez – jelentette ki a TA3 Politikában című május 4-ei vitaműsorában Pete45566r Šufliarsky főügyész-helyettes.
Szerdán Šufliarsky még azt nyilatkozta a hírtelevíziónak, olyan tanú lép a bíróság elé, aki 2006. augusztus 25-én Malina Hedvig megtámadásakor a helyszínen volt. Most azonban nem kívánta pontosítani, kiről is van szó tulajdonképpen. „Sohasem mondtam, hogy új tanúról van szó” – mondta a főügyész-helyettes. „Most, amikor még csak kezdődik a bírósági eljárás, teljesen taktikátlan lenne a részemről, ha elmondanám, mely tanúkat tart az ügyészség közvetlen vagy más tanúknak, és kiket javasol a bíróság előtt kihallgatni” – fűzte hozzá.
Malina Hedvig ügyvédje, Roman Kvasnica a vitaműsor során elmondta, nem hiszi, hogy az ilyen bíróság előtti vallomás alapvető változást hozhat az ügy menetébe. Úgy véli, hogy a főügyész-helyettes a szóban forgó tanú alatt a biztonsági szolgálat alkalmazottját érthette, aki 2006-ban Malina Hedvig megtámadását cáfoló kijelentéseket tett a sajtó képviselőinek. A szóban forgó nő akkor azt állította, látta, amint Malina Hedvig a Fűzfaligetben maga levette a cipőjét. Šufliarsky azonban tagadja, hogy erről a tanúról lenne szó, mint ahogy azt is visszautasította, hogy közelebbről meghatározza, mikor tett vallomást az általa említett tanú.
Roman Kvasnica a mai vitaműsor során kifejtette, hogy nem tud felkészülni a védence védelmére, mivel nem sejti, miben is hazudott állítólag az ügyfele. „Valamennyi szlovák újságírónak rendelkezésére bocsátom a vádemelési határozatot, hogy megnézhessék, abban eddig egyetlen konkrét állítás sem szerepel, amely állítólag igaztalan lenne” – jelentette ki Kvasnica, aki felszólította a bíróságot, hogy mindenekelőtt védence védelemre való jogainak megsértését rendezze.
Šufliarsky erre azzal a magyarázattal reagált, hogy már a 2007. május 14-ei vádemelési határozatban, amelyet a védőügyvéd és a vádlott is megkapott, meg van határozva, mi az, amit a vádlott elkövetett.
A vádemelési javaslat lényege az ügyész részéről az, hogy a 2006. augusztus 25-ei eset nem úgy történt, ahogyan azt Žák Malina Hedvig leírta. „Türelmet és visszafogottságot kérek a nyilvánosságtól. Amennyiben meg szeretnék tudni, hogy a vádlott miben hazudott, vegyenek részt a tárgyaláson, amely nyilvános lesz” – jelentette ki a főügyész-helyettes.

dé, Felvidék.ma

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here