HAZA Egyéb Vihar: egyre durvább figyelmeztetések

Vihar: egyre durvább figyelmeztetések

862
hirdetés

Csütörtökre már másodfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológia, szerdára 15 megyére él az elsőfokú.

Szerdán nagyrészt borult lesz az ég, kora délutánig elszórtan, később az Alföldön már egyre nagyobb területen várható eső, zápor, a Tiszántúlon néhol zivatar. A csapadék az esti óráktól áthúzódik a nyugati országrészre is, az északi, északnyugati szél fokozatosan megerősödik, elsősorban a Dunántúlon és északkeleten egyre többfelé viharossá fokozódik – írja a met.hu. A legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 19 fok között alakul. Késő estére 9 és 14 fok közé hűl le a levegő.

Az ország 15 megyéjében a várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 km/órát, és 24 óra alatt több mint 20 mm csapadék hullhat. Ezért elsőfokú, sárga figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Csütörtökön ugyancsak az erős szél és a nagy mennyiségű, akár 30 mm-t is meghaladó csapadék miatt másodfokú, azaz narancs figyelmeztető előrejelzést adtak ki három keleti megyét kivéve egész Magyarországra. Szabolcsban, Békésben és Hajdú-Biharban „csak” elsőfokú a figyelmeztetés. Holnap egyébként a Dunántúlon lehet a legerősebb az északi, északnyugati szél, a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 18 fok között alakul.

 

Hír24

hirdetés
Previous articleMegrázó kísérlet: ha hajléktalan, oda se megyünk
Next articleLili bárónő májusban a Komáromi Jókai Színházban