HAZA BELFÖLD Választás24: Pellegrini hétfőn Forróval és Kubišsal is tárgyalt

Választás24: Pellegrini hétfőn Forróval és Kubišsal is tárgyalt

181
hirdetés

Peter Pellegrini (Hlas-SD) államfőjelölt hétfőn két volt államfőjelölttel, Forró Krisztiánnal és Ján Kubišsal is találkozott – erről a közösségi hálón számolt be.
Forró és Pellegrini a Magyar Szövetség székházában tárgyalt. „A köztársaságielnök-választás során sikerült felhívni a figyelmet a Szlovákiában élő magyarságra. A magyarok szerepe a második fordulóban döntő lehet” – közölte Forró a közösségi hálón. A TASR-nek hozzátette, Ivan Korčokkal előzetesen abban állapodtak meg, hogy csütörtökön találkoznak (március 28.). „Nehezen tudom elképzelni, hogy én magam Korčokot támogassam, de ne szaladjunk előre” – szögezte le.

Kép: Forró Krisztián facebook oldala

„Ma megbeszélésünk volt Kubiš úrral, és nagyon örülök, hogy sok dologban egyezik a véleményünk” – írta Pellegrini. Kubiš még vasárnap (március 24.) nyilatkozta a TASR-nek, hogy Pellegrinivel és Korčokkal is találkozni akar, és az is befolyásolni fogja a döntését, hogy milyen kampányt folytat a két jelölt.
Forró 2,9%-os eredményt ért el az első fordulóban (65 588 szavazat), Kubiš 2,03%-ot (45 957 szavazat). A második forduló április 6-án lesz.

TASR

hirdetés
Previous article„Egy óra a gyermekekért – Hodina deťom” a komáromi Selye János Gimnáziumban
Next articleA gútai karatésok viszik a város jó hírét