HAZA SPORT A gútai karatésok viszik a város jó hírét

A gútai karatésok viszik a város jó hírét

387
hirdetés

A március 22-én megtartott sportgálán, amelyen a 2023-as év legjobb sportolóit értékelték a Taiyo Karate Klub tagjai is több díjat kaptak, megérdemelten. Ezt bizonyítják a klub tavaszi eredményei is.

Márciusban a Tayio Karate Klub tagjai több versenyen vettek részt.

Március 2-án Zólyomban rendezték a felnőttek szlovák bajnokságát. A gútai karate klubot 4 versenyző képviselte, mindannyian küzdelemben versenyeztek. Samu István 2. helyezést ért el, Guttmann Márk pedig bronzérmes lett saját kategóriájában. Varga Tünde Emese 5. és a még csak 17 éves Bruno Mančík 7. lett. A versenyzőket Kiss Tibor mester kísérte el.

Március 9-én Simonyban rendezték meg a legfiatalabbak szlovák kupájának második fordulóját. A 63 klubot és 585 versenyzőt felvonultató rendezvényen Gútáról 4 sportoló versenyzett. Domján Panka Kata ezüstéremmel tértek haza. Hrabovská Petra, Sebastian Kraslan és Tóth Bence helyezés nélkül végeztek. Edzőként Samu Lóránt vett részt a versenyen.

Március 15-17 között rendezték meg a 44. Szlovák Grand Prix-t. A versenyen 36 országból több, mint 2500 versenyző vett részt. A gútai Taiyo Karate klubot 10 versenyző képviselte. VálogatottainkRigoRebecca és Varga Tünde Emese 7. helyezést értek el. A versenyzőket Balázs Zoltán és Kiss Artúr kísérte el. Jaroslav Dékány bíróként volt jelen a versenyen.

Március 23-án a Taiyó karate klub Dunaszerdahelyen képviseltette magát 16 versenyzővel a Shitoryu Szlovák bajnokságon. A csapat 15 arany, 4 ezüst és két bronzéremmel az első helyen végzett az éremtáblázaton 12 klubot megelőzve, így a csapatkupát is begyűjtötték. A versenyzőket edzőként Balázs Zoltán és Samu Lóránt kísérte el, bíróként Kiss Artúr és Jaroslav Dékány képviselte a klubot.

Szintén március 23-án Pozsonyban Horján Viktória képviselte a klubot egy versenyen, a megmérettetésen helyezés nélkül végzett.

Március 24-én Szerbiában Čačakban a Szlovák válogatott színeiben Rigo Rebecca vett részt egy nemzetközi versenyen. Szoros mérkőzésen 4:3 -ra kikapott montenegrói ellenfelétől, így sajnos nem folytathatta a küzdelmet.

A 2023-as év legjobb sportolói közé több karatés is bekerült. A 15 év alatti sportolók kategóriájában bronzsávos lett: Hupián Tünde Zoé, aki több országos és nemzetközi versenyen ért el kimagasló eredményeket, többek között SHITO RYU stílusban Kata Világbajnoki 5. helyezett lett.

Aranysávosok közt kapott helyet Hrabovská Petra, aki SHITO RYU stlílusban Kata Világ bajnoki 1. és Kumite Világbajnoki 3. helyezett, több országos és nemzetközi bajnokságon állt dobogón.

A 15 év feletti sportolók közt az ezüst sávosok közé került Mančík Brúno, aki tavaly a VB-n több érmet is szerzett: SHITO RYU stlílusban Kata Világbajnoság 2. hely, Kumite világbajnokág 3. hely. Több szlovák és nemzetközi versenyen állt a dobogón.

Aranysávos sportolók közt kapott helyet: Rigó Rebecca, aki SHITO RYU stílusban a Kumite világbajnokság bronzérmese, a szlovák bajnokságokon több kategóriában is aranyérmes.

Vadkerti Neszméri Csilla, dunataj.sk

hirdetés
Previous articleVálasztás24: Pellegrini hétfőn Forróval és Kubišsal is tárgyalt
Next articleCsapatépítő kosárlabda-bajnokság Török János tanár úr emlékére