HAZA GAZDASÁG ÚHS: Lesz elég tojás és csirkehús húsvét előtt

ÚHS: Lesz elég tojás és csirkehús húsvét előtt

706
hirdetés

Lesz elég tojás és csirkehús a húsvéti ünnepek előtt – jelentette ki keddi sajtótájékoztatóján Daniel Molnár, a Szlovákiai Baromfitenyésztők Uniójának (ÚHS) igazgatója.

Kép: illusztráció, Pixabay

„Húsvét előtt mindig megugrik a tojás és a csirkehús iránti kereslet, ennek ellenére lesz megfelelően friss és egészséges hazai kínálat ezekből a termékekből” – tette hozzá Molnár.
Szavai szerint ez annak is köszönhető, hogy a téli időszakban a baromfitenyésztők szigorúan betartották a madárinfluenzával kapcsolatos óvintézkedéseket a csirkefarmokon, ellentétben néhány szomszédos ország tenyésztőivel.
„Várakozásaink szerint az infláció miatt most még nagyobb lesz a kereslet a termékeink iránt, mivel a csirkehús még mindig a legolcsóbb, és táplálkozási értéke, valamint dietetikai jellemzői alapján mindenki fogyaszthatja” – hangsúlyozta.
Molnár hozzátette, hogy a baromfitenyésztőket már 2021 óta sújtja a termelési költségek jelentős növekedése. „Főleg 2022-ben növekedtek a költségek, 2023 elején pedig a villany és a gáz ára ugrott meg, továbbá a bérköltségek is emelkedtek” – tette hozzá a baromfitenyésztők uniójának igazgatója.

TASR

hirdetés
Previous articleTöbb fontos döntés született a Nyitra Megyei Önkormányzat mai ülésén
Next articleNyolc embert vett őrizetbe a NAKA Daniel Tupý meggyilkolása ügyében