HAZA BŰNÜGY Nyolc embert vett őrizetbe a NAKA Daniel Tupý meggyilkolása ügyében

Nyolc embert vett őrizetbe a NAKA Daniel Tupý meggyilkolása ügyében

461
hirdetés

Nyolc személyt vett őrizetbe kedden a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) Daniel Tupý meggyilkolásának ügyében, a Karma akció keretében – tájékoztatott az Országos Rendőrfőkapitányság a közösségi hálón.

Kép: illusztráció, Pixabay

Pozsony és Nagyszombat megyében zajlott a rendőrségi akció. „Bővebb információt az ügynek ebben a szakaszában nem adhatunk” – tette hozzá a rendőrség.
Az ügy a büntetőeljárás kezdeti szakaszában van – mondta a TASR hírügynökségnek Juraj Chylo, a Pozsonyi Kerületi Ügyészség szóvivője.
Daniel Tupýt 2005. november 4-én este gyilkolták meg a pozsonyi rakparton (Tyršovo nábrežie), egy parkban. Nyolc késszúrással végeztek vele. Késsekkel és boxerekkel felfegyverkezett férfiak támadtak a diákokra a Duna-parto, Ligetfalu közelében. A szemtanúk szerint a támadás körülbelül egy percig tarthatott. Hat ember megsérült.
A bűncselekmény számos reakciót váltott ki, sokan elítélték az erőszakot és a neonácizmus megnyilvánulásait. Egyes sajtóhírek szerint a rendőrség akkoriban azt a szálat is vizsgálta, hogy az alvilág állhat a gyilkosság mögött. Az ügyben öt ember ellen emeltek vádat, Richard H.-t gyilkosságért 10-től 15 évig terjedő szabadságvesztés fenyegette. A Pozsony I. járásbíróság 2009 júniusában felmentette a vádlottakat.

TASR

hirdetés