HAZA RÉGIÓ Tudáscentrum létesülhet Dél-Komáromban

Tudáscentrum létesülhet Dél-Komáromban

1110
hirdetés

8A közeljövőben tudományos együttműködési megállapodást készül kötni városunk önkormányzata, valamint az ELTE Bölcsészettudományi Kara. Ennek érdekében látogatott Komáromba a minap dr. Dezső Tamás a kar dékánja és tett látogatást dr. Molnár Attila polgármesterrel közösen a jelenleg is folyó szőnyi ásatások területén.

A küldöttség meglátogatta a város történelmi nevezetességeit, illetve megtekintette a volt állami gazdaság központi épületét, amely mind a Klapka György Múzeumnak, mind pedig a létrejövő tudásközpontnak otthont adhat majd.

Dr. Dezső Tamás dékán elmondta, hogy az egyetem és az önkormányzat között kiváló a kapcsolat, amelyet a jövőben szeretnének még szorosabbra fűzni. A konkrét megvalósításhoz közös európai uniós forrásokat is lehívó pályázati forrást kívánnak igénybe venni.

Dr. Molnár Attila polgármester úgy fogalmazott, hogy szeretnék Komáromot a felsőoktatás térképére helyezni, így a városvezetés minden erejével támogatja, azt az elképzelést, miszerint Komárom biztosíthassa a helyet egy muzeológiai – régészeti – oktatási gyakorló központnak.

Az ásatások idei leletanyagát dr. Borhy László régészprofesszor, Komárom Város díszpolgára július 23-án 14 órától nyílt napon mutatja be az érdeklődőknek a Vásártéren. Ezt követően, 16 órakor nyitja meg kapuit Czajlik Zoltán – Bödöcs András: Római kori tájak, emlékek a magasból elnevezésű időszaki kiállítása a Klapka György Múzeumban.

 
Galéria: Régészeti tudáscentrum létesülhet városunkban

komarom.hu

hirdetés
Previous articleHázkutatásokat tartott a rendőrség a Szlovák Villamosművekben
Next articleA Bauhaus megjelenése Pozsonyban kétezer új munkahelyet (is) eredményez