HAZA GAZDASÁG A Bauhaus megjelenése Pozsonyban kétezer új munkahelyet (is) eredményez

A Bauhaus megjelenése Pozsonyban kétezer új munkahelyet (is) eredményez

1124
hirdetés

A pozsonyi Avion bevásárlóközponttal szembeni Pharos Park környéke feléledt, amikor megkezdődtek a német Bauhaus társaság első szlovákiai barkács – és kertészeti szaküzletének építési munkálatai. Minderről a HNonline gazdasági hírportál információi alapján értesültünk.
Tegnap zajlott az ünnepélyes alapkőletétel a társaság képviselői, a fejlesztő cég és Ružinov városrész polgármestere részvételével.
A beruházás eredményeként a több mint 24 hektáron mintegy 240 ezer négyzetméternyi eladóterülettel és csaknem 2250 parkolóhellyel rendelkező épületegyüttes épül, amely az elképzelések alapján 2000 embernek kínál munkalehetőséget. A tervek között szerepel saját bejárattal rendelkező egy-, két- és háromemeletes üzletegységek üzemeltetése is.
A szakembereknek és a barkácsolóknak szánt szaküzlet a jövőben 150 közvetlen munkahelyet biztosítana, s további 400 munkalehetőséget kínál a kapcsolódó szolgáltatásokkal. A projekt kivitelezője, a Development 4 társaság befejezte és kolaudáltatta a teljes közlekedési és műszaki infrastruktúrát.
„A projekt folytatásaként a külső közlekedési infrastruktúra kiépítése fog zajlani, amely magában foglalja egy autópálya alatt haladó, az Avion bevásárlóközponttól induló gyalogátkelőhely elkészítését is” nyilatkozta Matej Ceconík, a kivitelező cég vezérigazgatója.
A Bauhaus után a Pharos területén elkezdi beruházásának kivitelezését a Sconto bútoráruház, amely már a telek és az összes szükséges engedély birtokában van, majd csatlakozik a beruházókhoz a francia sportszerforgalmazó, a Decathlon is.
„Információink alapján az egyes üzletegységek már jövő évre elkészülnek”, tette hozzá Ceconík. A zóna szélén a DHL logisztikai cég számára épült egy áruelosztási csomópont.
A Pharos Park Bratislava projekt létrehozásának célja az Avion Shopping Center körüli sűrűn látogatott kereskedelmi övezet további funkciós megerősítése, amelynek egyik nagy előnyeként felhozható a D1-es autópályára való csatlakozási lehetőség, amin keresztül Pozsony központjába, Zsolna irányába, vagy a keleti országrész felé vehetjük utunkat, illetve könnyen eljuthatunk a magyar, szlovák, cseh határhoz is.

HNonline.sk, HCs, Felvidék.ma
Fotó: pharospark.sk

hirdetés
Previous articleTudáscentrum létesülhet Dél-Komáromban
Next articleKözép-európai Emberi Jogi Konferencia a Beneš-dekrétumokra fókuszálva