HAZA KULTÚRA TAMBURILDA pajkos dala a legjobb barátnőjéről szól

TAMBURILDA pajkos dala a legjobb barátnőjéről szól

558
hirdetés

Az én legjobb barátnőm címmel e héten jelent meg a komáromi születésű, Budapesten élő Nagy Ildikó alias TAMBURILDA tamburás rapper-énekes-dalszerző legújabb dala és szövegvideója, amely a női barátságról szól, laza, csajos megfogalmazásban. E könnyed hangvételű szerzemény nagy váltásnak tűnik az előző, M’ért a vágy? című dala után, amely a Petőfi Sándor születésének bicentenáriuma évében, Magyarországon meghirdetett dalpályázatra készült, korszerű módon népszerűsítve a költőóriás verseit.

A szövegvideó borítója

„Miért született meg Az én legjobb barátnőm című dalom? Azért, mert minden lány vágyik egy olyan barátnőre, akivel ha együtt megjelennek valahol, mindig határtalanul erősnek és szabadnak érzik magukat, a körülmények befolyása nélkül“ – indokolta a Ma7.sk portálnak az újabb témaválasztását a feltörekvő tehetség.

Barátnők jóban-rosszban

„Az én legjobb barátnőm különleges,/ Vele játszogatni, hidd el, fölösleges./ Majdnem azt kell mondjam róla, hogy tökéletes,/ Így Ő nem lesz olyan könnyen szerelmetes” – állítja a szerző új dala első részében. Úgy véli, hogy amelyik lánynak van egy igaz barátnője, annak a másik nem képviselői által kevésbé csavarható el a feje: „Az ilyen lány nem magányos, nincs kiéhezve az emberi szeretetre, ezért nem repül meggondolatlanul az első csábító karjaiba. A barátnők ketten együtt nagyon erősek, ezért nem érdemes velük csalárd módon játszogatni. Az efféle próbálkozásnak ugyanis a széltoló férfi részéről csak veszteség lehet a vége…“.

Az én legjobb barátnőm különleges…

A dal második része inkább arról szól, hogy a barátnők együtt néha olyan dolgokat is művelnek, amiért esetleg mások furcsán nézhetnek rájuk, de ők mégis „állati jól“, felszabadultan, vidáman érzik magukat az adott helyzetben, s eközben nem nagyon törődnek mások véleményével: „Az én legjobb barátnőm egy igazi állat,/ Hogy mit művelünk együtt, azt tegnap te is láttad./ Lehet, hogy neked ugyan leesett az állad,/ De én, ha vele vagyok, elvész minden bánat…”

Ha vele vagyok, elvész minden bánat…

TAMBURILDA a második verse végén pedig kissé bohókásan rámutat, hogy az igaz barátnők szinte mindent képesek megtenni egymásért, s vészhelyzetben is mindig összetartanak: „Ha ketten együtt megjelenünk, kitör a tűzvész,/ De ha bántani mered Őt, baby, jöhet a fűrész!”.

A refrén alatt a Kis kece lányom című népdal szól, talán arra is utalva, hogy sem a dalszerző, sem pedig a legjobb barátnője még nem akar az őt táncba hívó férfi mátkája lenni. TAMBURILDA célja, hogy a rappet, az alternatív zenét és a magyar népzenét minél egyedibb módon vegyíthesse a jövőben, még akkor is, ha ezzel az autentikus népzene és a mainstream popzene egyes híveinél kiveri a biztosítékot… Nos, a tél folyamán újabb klipbemutatóval is készül, de erről bővebb információt csak később árul el.

Lehet, hogy neked ugyan leesett az állad…

Az új szerzemény szövegét egyedül TAMBURILDA, a zenéjét pedig Edvárd Máté (zenei alap, mixing, mastering) közreműködésével írta. A dalhoz párosuló szövegvideó is Edvárd Máté munkája és itt található: https://youtu.be/2chjeUITMLc?si=CTX06SKSQDQxa7uG.TAMBURILDA – Az én legjobb barátnőm (Official Lyric Video)

Elérhetőségek: Facebook, YouTube, Spotify: TAMBURILDA, Instagram, TikTok: @tamburildamusic.

Nagy-Miskó Ildikó, muzsa.sk

fotók: TAMBURILDA albuma

hirdetés
Previous articleKomáromba visszavárják a KOR-ZÁR verséneklő együttest
Next articleAz év legnézettebb sporteseménye lett a vasárnapi Magyarország–Montenegró mérkőzés