HAZA SPORT Szoros küzdelemben vesztettek a komáromi kosarasok

Szoros küzdelemben vesztettek a komáromi kosarasok

474
hirdetés

BC KOMÁRNO – ISKRA SVIT 74:77 (15:25, 19:18, 22:16, 18:18)
Nézőszám: 280

Komáromi pontszerzők: Gilbreath és Markovič, mindketten 19, Páleník 11, Volárik és Walker, mindketten 10, Danielič 3, Nuhu 2, Foltín 0
Svit pontszerzői: Kalthoff 20, Brown 16, Sumbry 15, Rožánek 13, Osawe 7, Turza 4, Mozone 2

Mozgalmas hetek után hazai pályán várt a komáromiakra a Svit csapatával történő összecsapás. A vendégek jobban indítottak, gyorsan vezetéshez jutottak és rákényszerítették Čurovič edzőt, hogy pihenőidőt kérjen. A hazaiak csaknem három perc után szerezték az első pontokat. Az első játékrészt szuverén módon nyerték a vendégek 15:25 arányban. A második negyedben a komáromi csapat kiegyenlítettebb teljesítményt nyújtott, de így is csak kilenc pontot faragott le a Svit előnyéből. A félidő után egész más komáromi csapatot láthattunk a pályán, javult a védelem és először jutottak vezetéshez a mérkőzés során. Az utolsó negyed drámaira sikeredett, a végső másodpercek döntötték el a mérkőzés sorsát. A vendégek először büntetőpontokkal szereztek előnyt, majd a hazaiak nem értékesítettek egy támadást, így a Svit csapata 74:77 arányú győzelemmel vonulhatott az öltözőbe.

Komárom a legközelebbi mérkőzését szombaton játssza, amikor hazai pályán fogadja Nyitra csapatát.

KOMÁROM
Ja´Qualyn Gilbreath:
Keserves vereség ez számunkra, de úgy vélem, hogy gyengébbek voltunk a támadások során. Volt néhány ellentmondásos pillanat, melyet nem tudunk befolyásolni, ezért az egyedüli, amit tehetünk, hogy készülünk a következő mérkőzésre.

Miljan Čurovič edző:
Drámai küzdelem volt, de hozzá kell tennem, hogy a Svit megérdemelten győzött, jobban indítottak, mint mi. A második félidőben jobb játékot produkáltunk, de a szerencse nem pártolt hozzánk, s talán nem is szolgáltunk rá. Folytatjuk tovább, még egyszer gratulálok a Svit csapatának a megérdemelt győzelemhez. Köszönöm a szurkolóinknak a kitartó támogatást.

SVIT
Peter Kalthoff:
Remek győzelem ez a részünkre, volt néhány egymást követő szoros mérkőzésünk. A második félidőben megszorongatott bennünket az ellenfél, de sikerült győzelemmel zárni a mérkőzést.

Lukáš Varga edző:
Egy újabb kemény összecsapás, ahogy ebben a szezonban mindegyik az volt számunkra. Ismét az utolsó másodpercek döntöttek, néhányszor pechünk is volt és az ilyen mérkőzéseket elvesztettük. Ma azonban sikerült legyőzni az akadályokat, s bár a szerencse sokáig ellenünk dolgozott, ma viszont mellénk szegődött.

Mgr. Mikuláš Keszan

(N.Zs.)

hirdetés
Previous article2023-ban is adventi röplabda-maraton a Selye János Gimnáziumban
Next articleA III.D osztály koszorúcskája a Selye János Gimnáziumban