HAZA RÉGIÓ Szombat éjszakáig élvezhető a Komáromi Borkorzó

Szombat éjszakáig élvezhető a Komáromi Borkorzó

968
hirdetés

A helyi Kútfesztet és Borostyán Fesztivált követő hagyományos hétvégi rendezvény, az először 2008-ban megrendezett Komáromi Borkorzó csütörtöki nyitányán jártunk. Szembetűnő volt a szeptember 16-án éjjel záruló belvárosi fesztivál közösségkovácsoló jellege. Gondűző italokat kortyolgató, fülbemászó zenét hallgató, kézművesektől vásárolgató és a parlamenti választás közeledtével a pártok esélyeit is latolgató csoportok élvezték a tervezett vagy véletlen együttlétet. Mindez ma és holnap is megtehető, sőt, az új szervező, Keszeg Dávid és csapata szombaton két órától műsorokban gazdag családi napot tart a Tiszti Pavilon udvarán…

A Borok utcája hangulatos esti megvilágításban

A Nádor utca Szentháromság-szobortól Duna utcáig húzódó szakaszán, vagyis a Borok utcájában 17 pincészet kínálja a minőségi nyelvoldó nedűt. Azok többsége a közeli hazai borvidékeket, négy borászat pedig a Balaton-felvidéket képviseli, s a helyszínen megvásárolható zsetonokért cserébe teszi lehetővé a kóstolgatást. A további standoknál a portékájukat árusító kézművesek és gasztronómiai egységek kaptak helyet. Az utóbbiak közül többen a Klapka tér peremén sült kolbásszal, pecsenyével, gulyással, töltött és hagyományos kürtőskaláccsal, kemencés lepénnyel, hamburgerrel, grill sajttal, hot-doggal… várják a sör, bor, pálinka, kofola hörpintgetése közben megéhezőket.

Jó ismerősök ha találkoznak…

A zenei nagyszínpadot a Tiszti Pavilon főbejáratánál állították fel. A hazai és magyarországi szólisták, zenekarok magyar, szlovák és angol nyelvű, ingyenes koncertjei mindhárom napon 16 órakor kezdődnek. A szervezők több laza szórakoztató műfaj, így a pop, jazz, blues, bossa nova képviselőinek adtak helyet. A teljesség igénye nélkül íme, pár további fellépő: Sipos Dávid szaxofonos, Wolf Kati és a New Level Empire, Koczkás Eszter és együttese, valamint az ABBA Show-val bemutatkozó Club54 zenekar… Minden nap 22 órától pedig lemezlovasok szolgáltatják a zenét, s a színpad előtt táncolni is lehet.

Farkas Attila andalító dalokat adott elő

Szombaton 14-től 19 óráig Érik a szőlő, hajlik a vessző címmel családi napot tartanak a Tiszti Pavilon udvarán, ahol kicsiknek és nagyoknak múltidéző szőlőpréselésben és mustkóstolóban is részük lehet. A műsorfüzérből kihagyhatatlanok a közkedvelt kézműves-foglalkozások és ügyességi játékok, továbbá az íjászbemutató, a bábelőadás, illetve az óriásbábos koncert, a népzene és a táncház. Végül Hanzsér Árpád és Gubán Amira Weöres Sándor Ha a világ rigó lenne című kötetének több versét megzenésítve adja majd elő. A szervezők minden érdeklődőnek jó szórakozást kívánnak, amihez egyelőre a kellemes időjárás is megadatott. A jókedvét és a pénztárcáját senki se hagyja otthon…!

A kemencés lepények mellé szép mosoly is dukál…

Szombati koncertek a nagyszínpadon:  

16:00 – Tóth Máté (zongora)

18:00 – Koczkás Eszter és zenekara

20:30 – ABBA Show – Club54 zenekar

22:00 – DJ Bedecs

A D-Blues Band is kitett magáért…

Szombati családi nap a Tiszti Pavilon udvarán: 

14.00 – Tomi bohóc üdvözlő műsora

14.00 – Múltidéző préselés és mustkóstoló a kürti Kasnyík pincészet szőlőjéből

14.00 – Kézműves foglalkozások és ügyességi játékok – szövés, nemezelés, zsinórfonás, bábu-, ékszer- és babakészítés, gólyalábazás

14.00 – Íjászbemutató

15.00 – Egyszervolt mesezenekar: Mulatság Meseországban – óriásbábos koncert

16.00 – Álomzug Társulás: Szóló szőlő, mosolygó alma, csengő barack c. bábelőadása

17.00 – Slovenskí rebeli folklóregyüttes – muzsika és táncház

18.00 – Hanzsér Árpád és Gubán Amira: Weöres Sándor megzenésített versei

Bauer Ildikó parlamenti képviselőjelölt saját borait kínálta

Nagy-Miskó Ildikó, ma7.sk

hirdetés
Previous articleSaját jövőnkről is döntünk a közelgő parlamenti választáson
Next articleItt az idő! Magyar képviseletet akarunk a szlovák parlamentben!