HAZA RÉGIÓ Színházi Mikulás-nap koncerttel, csomagosztással, kézműveskedéssel és sok mókával

Színházi Mikulás-nap koncerttel, csomagosztással, kézműveskedéssel és sok mókával

441
hirdetés

A jóságos nagyszakállú e napokban nagyon elkényezteti a komáromi gyerkőcöket. Ahogy a szombati Klapka téri hacacárén megígérte: vasárnap délután már a Komáromi Jókai Színházban randevúzott a kicsikkel és az „örökifjakkal“…

A színház adventi koszorúján a második gyertyát is meggyújtották

Míg a földszinti előcsarnokban olyan közkedvelt mesehősökkel, mint Süsü sárkány vagy Rumcájsz lehetett fényképezkedni, az emeleten karácsonyi kézművesvásár fogadta a családokat. A mutatós karácsonyi dísztárgyak, adventi koszorúk, egyedi játékok és ékszerek, mézédes termékek, ruhakiegészítők kavalkádjában az ajándékvásárlás gondját hátra lehetett hagyni, miközben a színház adventi koszorúján a második gyertyát is meggyújtották.

A jópofa manók Csallóközaranyosról érkeztek a buliba

A színházteremben Tücsöklakodalom címmel 14 és 17 órától Szarka Gyula, Kossuth-díjas zenész, zeneszerző és zenekara (tagjai: Csiba Júlia – ének, Nagy Szabolcs – billentyűs hangszerek, Jelasity Péter – fúvós hangszerek, Varjú Attila – ütős hangszerek) gyermekeknek szánt, népdalfeldolgozásokra épülő koncertjét élvezték a Mikulás-várók, akik szívesen énekeltek együtt a mókázásra is kész művészekkel. Miután ettek-ittak-vigadtak a tücsöklagziban, hosszasan zúgó tapssal hálálkodtak a tartalmasan szórakoztató produkcióért.

Szarka Gyula és Csiba Júlia a Tücsöklakodalomban

Majd ho-ho-hooó, láss csodát, a színpadon termett a várva várt Mikulás, aki a kilenc szánhúzó rénszarvasát fotók segítségével mutatta be az egyre izgatottabb csipet-csapatnak. A tőle időnként fura ajándékokat kérő nebulók leveleiből is felolvasott párat, a hozzá felfutó, legbátrabbakkal pedig közösen varázsolt havat. Természetesen rengeteg csomagot is hozott a magát mintegy kétezer évesnek tartó, adakozó apó, s azokkal szívesen ajándékozta meg a színpad előtt felsorakozó lurkókat. Persze, mindezt egyedül nem győzte volna, ezért a krampusza és a manói segítségét kérte.

Ho-ho-hooó, láss csodát, a színpadon termett a várva várt Mikulás!

Az átélt élmények a feldíszített előcsarnokban folytatódtak. A vidám banzáj részét képezte többféle kézműves foglalkozás és a Mikulással történő fotózkodás. E sorok írója sem tudott nemet mondani egy közös emlékfotó készítésének, hiszen ki tudja, hogy jövőre visszatér-e a tájainkra Szent Miklós kései utódja, telik-e majd neki az egyre drágább szarvasabrakra…

Kézműveskedés Mikulás alkalmi segédeivel

Nagy-Miskó Ildikó, ma7.sk

hirdetés