HAZA BŰNÜGY NÚDCH: Megtámadtak egy mentőst a sürgősségi osztályon

NÚDCH: Megtámadtak egy mentőst a sürgősségi osztályon

603
hirdetés

Megtámadtak egy mentőápolót csütörtökön (december 1.) az Gyermekbetegségek Országos Intézetének (NÚDCH) sürgősségi osztályán (OUP). Az ügyet a rendőrség vizsgálja – tájékoztatta a TASR hírügynökséget Dana Kamenická, a NÚDCH szóvivője.

illusztráció, pixabay.com

„Sajnos egyre gyakrabban találkozunk agresszióval az egészségügyi intézményben” – közölte a szóvivő, és hozzátette, a csütörtöki támadás során letépték a mentőstől a reszpirátort, és arcul ütötték.
A mentősök rendszeresen találják szemben magukat agresszíven viselkedő emberekkel. „Szeretném megnyugtatni a szülőket, hogy minden gyerek fontos számunkra, és ugyanilyen fontos, hogy minden gyerek időben, késedelem nélkül kapjon orvosi ellátást a sürgősségi osztályon” – mondta Peter Barton, a NÚDCH igazgatója.
Az igazgató tájékoztatása szerint minden beteg állapotát felmérik, és eszerint állapítják meg a kockázati szintet. „A gyerek állapota alapján döntünk a kezelés sürgősségéről. Ezért arra kérjük a szülőket, bízzanak az egészségügyi dolgozókban és tartsák be az utasításaikat. Az ilyen helyzetekben az erőszak biztosan nem segít sem a szülőknek, sem a mentősöknek” – tette hozzá.

TASR

hirdetés
Previous articleSzínházi Mikulás-nap koncerttel, csomagosztással, kézműveskedéssel és sok mókával
Next articleUkrajnai háború – Kormányfőhelyettes: Oroszország csak piaci alapon fog kőolajat eladni