HAZA BELFÖLD 38,9 százalékkal emelkedett az influenzások száma

38,9 százalékkal emelkedett az influenzások száma

470
hirdetés

Az év 48. hetében 17,3 százalékkal emelkedett az akut légúti megbetegedések (ARO) előfordulása az előző héthez képest. Az influenza és influenzaszerű megbetegedések (CHPO) 38,9 százalékos növekedését regisztrálták – tájékoztatta a TASR hírügynökséget a Közegészségügyi Hivatal (ÚVZ) tájékoztatta.

Kép: illusztráció, pixabay

A héten 52 897 légúti megbetegedést jelentettek a járványügyi szakemberek. A legmagasabb fertőzöttséget Pozsony megyében regisztrálták, a legalacsonyabbat pedig Besztercebánya megyében. A betegség leggyakrabban az öt év alatti gyerekek korcsoportjában fordul elő, lefolyása 1454 betegnél járt komplikációval.
4241 influenzás megbetegedést jelentettek, ami az összes bejelentett légúti megbetegedés 8 százaléka. A legtöbb fertőzöttet Nagyszombat, a legkevesebbet Kassa megyében regisztrálták. A legtöbb beteg az öt év alatti gyerekek korcsoportjában van.
A Közegészségügyi Hivatal tájékoztatása szerint 83 oktatási intézményt kellet bezárni. „47 óvoda és 36 alapiskola zárt be” – mondta Ján Mikas országos tiszti főorvos.

TASR

hirdetés