HAZA KULTÚRA Szakcsi Lakatos Bélára emlékezik a közmédia

Szakcsi Lakatos Bélára emlékezik a közmédia

631
hirdetés

Koncertfelvételekkel és interjúrészletekkel emlékezik a közmédia több csatornája az október 2-án elhunyt Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas, Petőfi Zenei Díj életműdíjjal elismert zongoraművészre és zeneszerzőre.

Fotó: MTI/Cseke Csilla

Vasárnap hajnalban, 80. életévében elhunyt Szakcsi Lakatos Béla, a magyar jazz ikonikus alakja. A világszerte ismert magyar jazz-zongorista, komponista páratlan műveiből és előadásaiból néhányat műsorára tűz a közmédia több csatornája.

A Petőfi Rádió ma este 23:00-tól az idén tavasszal az Akusztik Legendák sorozatban rögzített Szakcsi Lakatos Béla Trió koncert hanganyagát adja le, amelynek felvétele október 3-án, hétfőn 21:15-től megtekinthető lesz az M2 Petőfi TV műsorán. A koncertfelvétel előtt, 20:40-től a csatorna megismétli a Magas és mély című műsorának interjúját, amely a Petőfi Zene Díj idén átadott életműdíja apropóján készült a zenésszel.

Az M5 kulturális csatorna október 3-án, hétfőn 22:05-től a Nagyok című portréműsorának Szakcsi Lakatos Bélával készült epizódjával, a folytatásban, 22:30-tól a 2007-es, Vukán Györggyel és a Miskolci Szimfonikus Zenekarral közös, MÜPÁ-ban tartott zongoraestjével emlékezik a művészre.

A Bartók Rádióban hétfőn beszélgetés részletekkel idézik fel Szakcsi Lakatos Béla alakját, valamint legemlékezetesebb koncertfelvételeiből válogatnak.

dunamsz.hu

hirdetés
Previous articleKovács Kata Zsófia emlékverseny
Next articleJóváhagyta az orosz alkotmánybíróság a négy ukrajnai régió annektálásáról szóló szerződéseket