HAZA HÍR-MIX Rémísztő éjszakát éltünk túl Komáromban

Rémísztő éjszakát éltünk túl Komáromban

638
hirdetés

Hullák tömkelegét eredményező, vérfagyasztó jelenetek játszódtak le október 31-én, a kelta eredetű „halálünnepen“ a máskor inkább „csak“ a dunai hidakon átcsempészett migránsok és az irtózatos áremelkedések miatt rettegő Komáromban. Bár hivatalos jelentést nem kaptunk, de reméljük, hogy a sötétedést követő, iszonyatos vérözönt minden jelen levő túlélte, és még találkozunk egymással…

A horror éjszakájának helyszíne a helyi Tátra mozi volt, amely előcsarnokában vészjósló csontváz, ijesztgető szellem, áldozatokra vadászó mérgespók, megannyi töklámpás és a halál angyala sejtelmes félhomályban fogadta a borzongásra vágyó látogatókat. Mindezek láttán sokak számára utolsónak tűnt a halloweeni lakoma, amely speciális menüjében pirosló Véres popcornt, ginben tartósított szemmel feldobott, Vérfagyasztó nézés nevű bátorító italt és Agyvelős nachost is kínáltak a pult előtt sorakozóknak az angyali mosolyú ördöglányok.

A rendhagyó beetetés után a moziteremben három felvonásban fokozódott az adrenalintermelődés. Előbb a tartóedényből kiszabadult démon pusztított az eleinte békésnek tűnt városban, ahol a lurkók korábban csak a szüleik elbeszéléseiből szereztek tudomást a sötétség gonosz lakóiról. Esténként a következő jótanácsot kapták: „Ne aludj el rossz érzésekkel – haraggal, irigységgel… — a szívedben, mert némely gonosz dolgok azokkal táplálkoznak!“. Egyesek gyanús eltűnése, „balesete“ után a váratlanul felbukkanó szörnyről azt is megtudhattuk, hogy „az nem öl meg azonnal, hanem lassan felemészt, végül elnyeri a lelkedet…“.

E „lazább“ bevezető után felhangzott a sokat sejtető „Egy játékot fogunk játszani. Élet vagy halál? A döntés a te kezedben van“ mondatsor, s a Fűrész X film hatására fokozódott a félelem. A csúnyán átvert igazságosztó kegyetlen módon számolt le a végstádiumú rákbetegeket busás pénzért a gyógyulás hiú reményével áltató bűnbandával. Bár elég beteges, ám egyedi megoldásokhoz folyamodott, s végül a rossz elnyerte megérdemelt büntetését.

Természetesen Az ördögűző: A hívő című utolsó aznapi filmben is felütötte fejét a gonosz. Miután 12 évvel ezelőtt egy haiti földrengésben meghalt a terhes felesége, Victor egyedül nevelte a lányát, Angelát. Amikor Angela és barátnője, Katherine eltűntek az erdőben, és csak három nap múlva kerültek elő, úgy, hogy semmi emlékük sem volt arról, mi történt velük, az apja arra kényszerült, hogy szembesüljön a gonosszal. Rémületében és kétségbeesésében megkereste az egyetlen élő embert, aki korábban tanúja volt ilyesminek: Chris MacNeilt…

Nos, mindezek után akadt, akinek még arra is maradt lelki ereje, hogy a moziból való távozáskor fotózkodjon az előcsarnok hangulatfokozó figuráival. Sőt, Drakula denevér fejpántos menyasszonya alkalmi ruhájában pózolt. Majd hazafelé menet többen inkább óvatosan elkerülték a Selye-gimi közeli épületét, ahol a napokban lepedőbe burkolódzott szellemek és seprűnyelekre pattant boszorkák repkedtek. Miközben a közös partijukra készülődtek, halkan mormolták: „Kriptában zörögnek a halottak, egymás tyúkszemére taposnak. Kedvenc italuk az aludttej, teszünk arról, hogy örökre aludj el…“. Adódik a kérdés: vajon mindenki épségben hazatért?

Nos, mindez a moziban megtartott horror éjszakáján történt, nem kell felhívni a rendőrség telefonszámát! Mielőtt annak szervezőit még valaki bírálná, hogy a Halloween nem itteni őshonos termék, hanem az angolszász országokból, illetve az Egyesült Államokból behozott, majd idehaza leutánzott „szörnyszülött”, hozzáteszem: a moziban a horrorkedvelő nézők szórakoztatását célozták meg, s azon nem volt kötelező a részvétel. Vélhetően a tegnapi bulizók is november első két napján már a keresztény hagyományok szerint megtartott mindenszentek és halottak napjára fókuszálnak, s a temetőkben méltó módon emlékeznek meg az elhunyt szeretteikről.

Szörnyella déMonica, dunataj.sk

hirdetés